Vörös dudorok a gyermek testén

Áttekintés

A különböző körülmények és tényezők okozhatnak vörös dudorokat a gyermek testén. Ezek a dudorok a testnek a vírushoz vagy a környezeti állapotokhoz való reakciója. Vírusos bőrkiütések, hőkiütések, kontakt allergiák, rovarcsípések és fertőzések bizonyos körülmények, amelyek piros dudorokat okozhatnak a gyermek testén. Lásd a gyermekorvost a pontos diagnózis érdekében.

Vírusos kiütések

Számos vírus okozhat piros bőrkiütést a bőrön. A gyermek könnyen vírusokat köt a mások körül. Vörösvérsejteket okozó vírusfertőzések például az ötödik betegség, a bárányhimlő és a kanyaró. Az ötödik betegség kitörése gyakran előfordul a tavasz folyamán, és a fertőzött személyből kilélegzett fertőzött cseppecskék légzése révén terjed. A karokra, a lábakra és a törzsre egy csipkés, vörös, emelkedett bőrkiütés jelenik meg, amely az arc arcán áttört vörös kiütést követ. A bárányhimlő-kiütések vörös, viszkető zúzódásokkal teli folyadékkal teli, amely megszakad és nyálkásodik. A kanyaró kis rózsaszínű vörös, lapos dudorokat jelenít meg az arcon és a nyakon, és terjedhet a test más területeire. A vakcina segít megelőzni a vírusokat, mint például a bárányhimlő és a kanyaró.

Hőkiütés

A hőkiütés kis, vörös dudorokat jelenít meg a gyermek arcán, nyakán és vállán. A dudorok blokkolt verejtékmirigyek miatt keletkeznek. Ez az állapot, amelyet pikkelyes hőnek vagy miliaria rubra-nak is neveznek, leggyakrabban forró és nedves területeken, valamint lázas vagy túlérett gyermekeknél fordul elő. A piros dudorok viszketést és fájdalmat is okozhatnak. Az állapot javul a test túlzott hőjének csökkentése után.

Kapcsolat Dermatitis

A kontakt dermatitisz akkor fordul elő, ha a gyulladás gyulladás kialakulása miatt irritatív termék ismételt expozíciója következik be. Egyes olyan elemek, mint például a méregtelenítő, gyógyszerek vagy mosószerek, allergiás reakciót válthatnak ki. Az anyag érintése vörös dudorokat okozhat a bőrön az expozíció területén. Az allergiavizsgálat segíthet meghatározni, mi okozza a reakciót az ismétlődő kontakt dermatitisz esetén.

Rovarcsípések

Amikor egy rovar harap egy gyermeket, akkor a harapás során beadott mérgének köszönhetően vörös bump a bőrön marad. A rovartól függően többször is haraphat, vagy több hasonló rovar haraphat ugyanazon expozíciós idő alatt. A harapás szúró, viszket vagy fájdalmas lehet. A rovarriasztókkal szemben védelmet nyújt a rovarcsípés ellen.

Scarlet láz, apró, durva, emelkedett vörös dudorok, amelyek úgy érzik, mint a csiszolópapír, akkor fordul elő, amikor a streptococcus fertőzés, mint például a strep-torok, kezeletlenül megy. A vörös kiütéshez láz léphet fel. A fertőzés kezelése a kiütést is kezeli.

Bakteriális fertőzés