Tudsz segíteni a gyerekeknek magasabbra nőni?

A gyermek maximális magasságát a genetika határozza meg. A gyerekek általában a szüleik magasságának átlaga és az azonos nemű szülő magassága közé esnek. Ő is követheti növekedési mintázatát, így ha később növekedne a növekedés a tizenéves korában, akkor ugyanabban az időben is lőhet. Vannak lépések, amelyeket megtehetsz, hogy gyermeke eléri a maximális magasságát.

Növekvő, mint egy gyomnövény

A MAGIC Gyermeknevelési Alapítvány szerint a normál növekedés a 4. életévtől a pubertásig legalább évi 2 hüvelyk. A lányok általában 10 évesen, vagy a pubertás kezdetétől számítva 2 1/2 és 4 1/2 hüvelyk között növekednek. A fiúk 12 éves koruk körül érezték növekedési ütésüket, és évente 3-5 cm-rel nőnek.

A megfelelő élelmiszerek

A megfelelő táplálkozás nagy szerepet játszik abban, hogy a gyerekek teljes potenciáljukon növekedjenek. Győződjön meg róla, hogy megkapják a megfelelő ásványi anyagokat, vitaminokat, fehérjéket, szénhidrátokat és zsírokat, amelyekre szükségük van kis testük táplálására. Gondoskodjon arról is, hogy gyermeke naponta elegendő mennyiségű vizet fogyasszon. A kalcium rendkívül fontos a növények növekedéséhez, segítve a csontok hosszabb és erősebb növekedését. A Nemzeti Egészségügyi Intézmények szerint a gyerekek 1-3 évesek 700 mg kalciumot igényelnek minden nap, 4-8 éveseknek 1000 mg-ra van szükségük, és 9-18 éveseknél 1300 mg-ra van szükség.

Aludj jól

A gyermeknek szüksége van a megfelelő mennyiségű shuteye, így a testének ideje feltölteni, javítani és termelni a növekedési hormonokat. A kisgyermekek általában minden este 10-13 órát alszanak. Az iskoláskorú gyerekek és preteensek minden este 10 és 12 óra között vannak. A tinédzsernek szüksége van 8 1/2 és 9 1/2-es alvásra. Nem számít, mennyi idős a gyermeked, próbáld meg bátorítani őt, hogy minden éjjel ugyanabban az időben feküdjön le, és minden nap ugyanabban az időben – akár hétvégén is – felébredjen.

Mozgás

A megfelelő mennyiségű testmozgás megtartja gyermeke növekedését, és segíthet az elhízás elleni küzdelemben. Az Egyesült Államok Oktatási Minisztériuma szerint a gyermeke naponta legalább 60 perc gyakorlást igényel. Ösztönözze gyermekét, hogy járjon az iskolába vagy a boltba. Ha tudod, regisztráld a gyermeket a kedvenc sportjára, hogy ő legyen esténként vagy hétvégén. Vegye részt a ház körül aktívan tevékenykedő munkákban – olyan dolgokat, mint a levelek levágása és a gyep fűzése, a porszívózás vagy a kutya sétálás.

Lassú növekedés

Ellenőrizze gyermekorvosával, ha a gyermeke növekedése úgy tűnik, hogy elakadt, mert az orvosi probléma lehet. Ha gyermeke a korának 5% -a vagy a 95% -os tartomány alatt van, orvosa esetleg további vizsgálatokat szeretne végrehajtani. Egyes krónikus állapotok vagy genetikai rendellenességek károsíthatják a növekedést. Beszélje gyermekének orvosával a gyógyszeres mellékhatásokról is.