Tudsz inni a gyümölcslé helyett a víz?

Valószínűleg hallottad azt az ajánlást, hogy naponta több pohár vizet fogyasztasz a megfelelő egészség és hidratáció érdekében, de lehet, hogy azon tűnődsz, vajon a víz az egyetlen ital, melynek meg kell felelnie e kvóta teljesítéséhez. Míg a napi italfogyasztás többségének a vizet kell felvennie, egy pohár 100 százalékos gyümölcslé lehet a tápláló étrend része. Azonban nem jó ötlet egynél többet inni.

A víz előnyei

A víz segít feltölteni azokat a folyadékokat, melyeket teste elveszít, amikor fizikailag aktív, amikor izzad és vizelés közben. A MedlinePlus.com megjegyzi, hogy minden nap 6 és 8 uncia pohár vizet kell inni, hogy testének sok folyadékkal rendelkezzen. A víz olcsó, könnyű, és nem tartalmaz kalóriát.

A Juice előnyei

Mindaddig, amíg 100 százalékos gyümölcslehetőséget választasz, naponta egy pohár számíthat bele a napi gyümölcs ajánlásába. A tiszta gyümölcslé fogyasztása a vitaminok és az ásványi anyagok egy részét a teljes gyümölcsöt elfogyasztja. A narancs, az alma és az áfonyalé tartalmaz egészséges dózist a tápanyagok, mint a kálium és a C-vitamin. A gyümölcslé további előnye, hogy ha elég nehéz táplálkozásuk van, segíthet ebből a fontos élelmiszercsoportból elfogyasztani.

A juice hátránya

A lé elsődleges hátránya, még akkor is, ha 100 százalékos lé, az tartalmaz kalóriát, ami nem. A túl sok gyümölcslé fogyasztása súlygyarapodáshoz vezethet, különösen akkor, ha naponta több pohár iszik. Összehasonlításképpen, az 1-csésze konzerv almalé 114 kalóriát tartalmaz, a koncentrátum 1-csészéből készült narancslevek 112 kalóriát tartalmaznak, és ugyanannyi cukrozatlan ananászlé 132 kalóriát tartalmaz.

Hogyan lehet a Juice in Your Diet

Nem kell teljes mértékben kiküszöbölned a gyümölcslevet a napi étrendből, mert tápláló ital, de meg kell határoznod, hogy mennyit fogyasztasz. A Harvard Közegészségügyi Iskola azt javasolja, hogy a napi bevitelt négy uncia vagy ennél kisebb értéken tartsa. Van egy kis pohár a reggelivel vagy inni egészséges snack részeként. Hígítsuk fel a 4-as izzadságot a gyümölcslé 4 uncia seltzer vizet egy zamatos alternatíva az egyenes juice.