Tud járni, ha a nagy lábujj törött?

A nagy lábujj fontos szerepet játszik a lábad helyében és az egyensúly fenntartásában. Ezért nem nagyon értékeled a hozzájárulását addig, amíg megsérted. A törött lábujjjal járva minden alkalommal fáj, amikor a teste beavatkozik, ezért azok, akiknek meg kell járni egy törött nyakkendőt, jobban járnak, ha bizonyos óvintézkedéseket tesznek.

Fájdalom, duzzanat vagy merevség, különösen járás közben, a sérült lábujj elsődleges tünetei. Azonban ezek a szimulált vagy elakadt lábujj elsődleges tünetei. Hacsak a szünet elég súlyos ahhoz, hogy rosszul alakítsa a lábujját, az egyetlen módja annak, hogy megmondja a különbséget a szünet és a rándulás között a röntgenfelvételen keresztül történik. Szerencsére a három sérülés kezelése majdnem azonos.

A sérült orvosi kezelés a fájdalom és a duzzanat minimalizálására összpontosít, valamint a lábujj további sérülésének megelőzésére. A tünetcsökkentés magában foglalja a fájdalomcsillapítást, a gyulladásgátlókat és a rendszeres jegesedést. A további sérülések elkerülése érdekében a “buddy taping” – a szomszédos nagy lábujj szalagzása – gyakori javítás a kisebb törésekhez és törésekhez. A súlyos szünet, olyan fajta, ami egy rosszul fekvő lábujjot eredményez, behelyezhető vagy elrendezhető, hogy segítsen helyreállítani a természetes alakot.

Az egyik ismétlődő probléma egy törött nagy lábujjával, hogy leesik a vonal alatt a másik lábujjak a lábad. Ez a droop is azt a szintet adja, amelyre megszokta. Ez azt jelenti, hogy ahogy sétál, a nagy lábujja veszélyben van, hogy elakadt és újranedvesedett. Bár ez igaz minden lábujjra, különösen a nagy lábujjak problémája, mivel nagyobb méretük és nagyobb a részvétele a láb stabilizálásában.

Mondja egyszerűen, igen … de valószínűleg nem akarsz. A fájdalom és az újszülöttség kockázata között a törött nagy lábujjjal való járás szó szerint fájdalom. Ha egy törött nagy lábujjjal kell járnia, akkor a szomszédhoz kell ragaszkodnia, és a védett cipőt viselni. Ha hozzáférhet egy cukornádhoz vagy egy sétapálcához, akkor ezzel segít megvédeni a nagy lábujját attól, hogy túlságosan részt vegyen az egyensúly megteremtésében és stabilizálásában, ahogy sétálsz.

A törött lábujj tünetei

Kezelés

Drooping toe

Tudsz sétálni egy törött nagy lábujjával?