Töltött sütőtök tápláléka

Bár az ünnepek alatt csak süteményeket fogyaszthat, az amerikai diétákban régóta helyet foglal el, és az indiánok és a korai telepesek étrendjeiből készült. A sütőtök konzervek lehetővé teszik, hogy élvezze a sütőtök húsával kapcsolatos egészségügyi előnyeit anélkül, hogy a sütőtök hosszas kiválasztását, sütését és sütését elvégezné. Alacsony a kalória, 82 kalória / csésze, de sok tápértéket kínál rost, ásványok és vitaminok formájában.

Macronutrients és Fiber

A szénhidrátok, cukor és keményítő formájában, a konzerv sütőben lévő kalóriák többségét alkotják. Minden csésze 19,8 gramm szénhidrátot tartalmaz, beleértve 8,1 gramm természetes cukrot és 7,1 gramm rostot. Ez a szálösszeg 28 és 19 százalékot tesz ki a nők és a férfiak napi szál igényeihez képest. Segít az étkezés után teljes mértékben megtartani, csökkenti a koleszterinszintet és megakadályozza a székrekedést. A sütőtök kis mennyiségű fehérjét is biztosít – 2,7 gramm – és kevesebb gramm zsírt tartalmaz.

Kálium és magnézium

Beleértve a konzerv süteményt az étrendben növeli az ásványi bevitelt, és jelentős mennyiségű magnéziumot és káliumot tartalmaz. A magnézium segít a DNS és a sejtmembránok szerkezetének stabilizálásában, továbbá támogatja az anyagcserét az energiatermelés támogatásával. A konzerv sütőben lévő kálium fenntartja az egészséges szívműködést, és szerepet játszik az idegátvitelben. A töltött tök minden 1-csészéből 56 milligramm magnéziumot és 505 milligramm káliumot kínálunk. Ez a férfiak magnézium követelményeinek 13 százalékát, a nők 18 százalékát, valamint napi kálium igényeinek 11 százalékát teszi ki.

A és K vitaminok

A sütőtök különösen gazdag az A-vitaminban – 38,129 nemzetközi egységben, egy adag töltött tök megfelel az egész A-vitamin igényeinek. A szervezet használhatja ezt az A-vitamint, hogy segítse a csontnövekedést, támogassa az immunfunkciót és fenntartja az éles látást. A konzerv sütőtök jelentős mennyiségű K-vitamint is biztosít – 39,2 mikrogramm – ami 31 százalékkal járul hozzá a napi K-vitamin-igényhez a férfiaknál és 44 százalék a nőknél. Ha elegendő K-vitamint kapsz az étrendedben, az egészséges véralvadást elősegíti, míg az alacsony szintek túlzott vérzést okoznak. A sütőtökben lévő A-vitamin a karotinoid tartalmából származik – egy olyan tápanyag-csoport, amelyet a szervezet átalakít az A-vitaminra -, ami nem jelent kockázatot az A-vitamin toxicitására.

Tippek és javaslatok

A sütőtök egészséges sütőipari termékekben, például teljes kiőrlésű muffinokban vagy kaptárban. Próbálja hozzá a konzerv sütőtök a zabpehely, ahogy főz, majd díszítse a reggeli apróra vágott pekándió és juharszirup hozzáadott íz. Kombináljuk a konzerv sütőtököt, a kockára vágott paradicsomot, a fekete babot és a fűszereket egy egészséges sütőtök chilivel, vagy adjunk hozzá főzött sovány talajú pulyka nagyobb fehérje opcióhoz. A teakeverék, a zsálya és az ízesítetlen görög joghurt keverékében töltött sütőtök egy egészséges, tésztaszózt is tartalmaz, amely krémes textúrájú zsír nélkül.