Ricinusolaj vagy olívaolaj székrekedéshez

Bár a normál bélmozgások személyenként különböznek, ha nincs legalább három bélmozgás hetente, akkor székrekedés következik be. A székrekedés jellemzője, hogy száraz, kemény széklet, amely nehezen áthalad és szabálytalan bélmozgások. A székrekedés oka lehet táplálékforrásokhoz kötődni, például nem elég szálas táplálékot, vagy gyógyszeres mellékhatást. A National Digestive Diaeases Information Clearinghouse arról számol be, hogy az Egyesült Államokban több mint 4 millió felnőtt szenved, gyakori székrekedés, és a hashajtó ipar évi 725 millió dollárt keres. A ricinusolaj és az olívaolaj használata a székrekedés megkönnyebbüléséhez népi orvoslásban rejlik, azonban a tudományos bizonyítékok segítenek eldönteni, melyik a hatékonyabb.

Olivaolaj

Az olívaolajban az elsődleges vegyület az olajsav, amely az olajnak 72% -át teszi ki, és egysze- rűsítetlen zsírsavként vagy MUFA-ként ismert. A MayoClinic.com beszámol arról, hogy az olívaolajban található zsírok egészségre gyakorolhatnak előnyöket, például az összkoleszterin csökkentését és a szívbetegség kialakulásának kockázatának csökkentését. Egyéb bioaktív összetevők közé tartoznak a poláris fenolok, lignánok, flavonoidok, szkvalén, fenolosavak, triterpénsavak és triterpén-alkoholok. Az olívaolajnak a székrekedés megkönnyítésére való használata gazdag népi gyógyászatban. James Henry Cook állítja a “The Homeopathic World” folyóiratban az olívaolajat a székrekedés megelőzésére. Bár a tudományos közösség jelenleg vizsgálja a székrekedés olívaolajának hatékonyságát, magas tápanyagtartalma miatt közvetve segíthet a székrekedés enyhítésében.

Ricinusolaj

A ricinusolaj gyógyászati ​​célú felhasználása az ókori egyiptomiak idejéből származik, és a ricinus növényből származik. A ricinusolaj hagyományos felhasználása magában foglalja a gyomorégést, a menstruációs görcsök csökkentését és a zúzódások, napégés és tályog kezelését. A ricinusolaj egyik elsődleges gyógyászati ​​felhasználása a mai napokban a székrekedés enyhítésére szolgál, mivel stimuláló hashajtó hatású. A Pruistat Digestive Wellness Center jelentése, hogy a ricinusolaj a nagy és a vékonybél falainak serkentésével jár, amelyek elősegítik az ütközőszék mozgását, valamint megakadályozzák a nedvesség felszívódását a belekben, hogy a székletet szárazvá tegyék. A lenyelés után a ricinusolaj öt órán belül elkezdheti az érintett hasi anyag enyhítését.

Adagolási javaslatok

Az Egészség 911 szerint 1 evőkanál fogyaszt. Az olívaolaj reggel, majd 1 evőkanál. Az olívaolaj egy órája a vacsora után. Fogyasszon 15 ml ricinusolajat 8 oz-val. Vizet a székrekedés enyhítésére. Bár ezek a javasolt dózisok, beszélje meg orvosával az olívaolaj vagy a ricinusolaj használatát annak biztonságosságának és az ajánlott adagolásának meghatározására.

Következtetés

A ricinusolaj használata hatékonyabb lehet a székrekedés enyhítésére, mivel az orvosok használják a műtéti beavatkozások során a fekális anyagok kiürítését a belekben, de ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy ideális az Ön számára. Az olajbogyó enyhébb módon működhet, de lehet, hogy nem olyan hatékony, mint a székrekedés enyhítése. Ne szedje az orvos közvetlen beleegyezése nélkül az olívaolajat vagy a ricinusolajat a székrekedés megkönnyítésére, és legyen óvatos, ha jelenleg bármilyen gyógyszert szed.