Psylliumot tartalmazó gabonafélék

All-Bran Buds

A Psyllium egy Indiában termesztett növény, amely rostot tartalmaz, mint a zab korpa. Az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatala tájékoztatást adott a psyllium csökkentő szívbetegségek potenciáljáról, és lehetővé tette a gabonagyártóknak, hogy reklámozzák szívvel kapcsolatos előnyeit. Ezenkívül a psyllium segíthet a székrekedés és a hasmenés enyhítésében, és a Maryland Egyetem Orvostudományi Egyeteme szerint az irritábilis bél szindrómájával, az aranyérdel és a bél rendellenességeivel kapcsolatos tünetek kezelésére szolgál. Jelenleg több gabona a piacon tartalmaz psylliumot.

Smart Bran

Az All-Bran Buds a Kellogg terméke. A gabonaféléket az 1960-as években vezették be, és az 1980-as évek végén népszerűségnek örvendtek, amikor a psyllium szív-egészségügyi előnyöket mutatott. Az All-Bran Buds az Egyesült Államokban és Kanadában található helyi élelmiszerboltokban áll rendelkezésre. A gabona elülső dobozában levő hirdetés azt fejezi ki, hogy egy adagban a napi szálaknak akár 51 százalékát is elérheti, ami egyharmada gabonafélék.

Szív / Szálas

A Smart Bran tartalmaz psylliumot, zab búzát és búzakorpát. A Nature’s Path bevezette a gabonát a piacra, és kijelenti, hogy egy adagonként 13 gramm szerves rostot fogyaszthat. Ha szerves, szív-egészséges gabonát keres, a Nature’s Path azt hirdetik, hogy a Smart Bran USDA Organic.

Haszon

A Kellogg 1989-ben szívesen adta át a nyilvánosságot, de megváltoztatta a nevét a Fibreberre, mivel az FDA kifogásolta, hogy a “szív” szó márkanév alatt megalapozatlan egészségügyi előnyökkel jár. Ez a gabonakábel Kellogg második kísérlete volt a psylliumot tartalmazó gabona behozatalára a piacon, de a negatív nyilvánosság miatt a gabonát 1993-ban megszüntették és levették a polcról.

Az előny 1989-ben érte el a piacot, és a szívében egészséges gabonát tartalmazó psyllium Mills tábornok változata volt. A kiadás évében az FDA megkérdőjelezte a hirdetési igényeket a Benefit doboz előlapján. A gabonatermelő eltávolította a polcokról 1989 decemberében, miután az FDA megkérdezte az állításokat.