Összeomlott húgyhólyag tünetei

Áttekintés

Egy összehúzódott hólyag, amelyet gyakrabban neveznek elhullott húgyhólyagnak vagy cystocele-nek, olyan női egészségügyi állapot, amely akkor következik be, amikor a hólyag abnormálisan a hüvelybe esik. A menopauza az alacsony ösztrogénszint, a hormon, amely segít az erős hüvelyi és húgyhólyagok megtartásában, vagy a születés vagy nehéz emelés során fellépő izomtörés eredményeként jelentkezhet. Az összeesett húgyhólyag-tünetek kialakulása esetén az orvosnak további értékelést és ellátás szükséges.

Szivárgás

Egészséges nőknél a húgyhólyagon belüli izmok erősek és biztosítják, hogy a vizelet a húgyhólyagban maradjon, amíg egy nő önként nem vizel. Egy összehúzódott húgyhólyagú nő gyenge a húgyhólyag izmai, amelyek normális körülmények között nem képesek a testben tartani a vizeletet. Ennek eredményeképpen az ilyen állapotban lévő betegek kismértékű vagy mérsékelten szükségtelen vizelet szivárgást tapasztalhatnak olyan tevékenységek során, amelyek a medence területét megbontják, például köhögés, nevetés vagy tüsszentés. Az összehúzódott hólyag ilyen tünetei zavaróak lehetnek a nők számára, és súlyosbodhatnak, ha a kezelés nem érkezik meg.

Nehézség Urinating

A húgyhólyag falában lévő izmok segítik a vizelet eltávolítását a testből, annak érdekében, hogy a húgyhólyag teljesen kiürüljön a vizelés alatt. Az összeesett húgyhólyagú nők gyenge a húgyhólyag izmai, amelyek zavarják a normális húgyhólyag ürítés folyamatát. A betegek nehézségeket tapasztalhatnak az ilyen állapot tünetei miatt, és képtelenek lehetnek teljesen üríteni a vizelethólyagot. Ez az érintett nőket arra kényszeríti, hogy gyakrabban vizelhessenek a szokásosnál.

Visszatérő hólyagfertőzések

Ha a húgyhólyag rendszeresen nem ürül ki teljes egészében, akkor a húgyhólyagban maradt vizelet növelheti a nő fertőzés kialakulásának kockázatát. Az ismétlődő húgyhólyagfertőzések gyakoriak azoknál a nőknél, akiknek összeomlott húgyhólyagja van, magyarázza az orvosokat a New York-i Langone Medical Centerben. A húgyhólyag-fertőzések kellemetlenek lehetnek, és általában gyakori vágyat idéznek elő vizelés közben égési vagy fájdalmas érzéssel együtt. A bal kezeletlen, a húgyhólyag fertőzése terjedhet a vesékre – súlyos állapot, amelyet pyelonephritisnek neveznek.

Kismedencei nyomás vagy kellemetlen érzés

Amikor a hólyag beleesik a hüvelybe, az érintett nők kóros érzést érezhetnek a fájdalomtól vagy nyomás alól a kismedencei régióban, magyarázzák ki a Chicagói Illinois Egyetem Orvosi Központjának egészségügyi tisztviselőit. A hüvelyből súlyosan összeomlott húgyhólyag nyúlik ki, amely mind zavaró, mind kényelmetlen lehet. Egy olyan nő, aki gyakori vagy állandó kismedencei nyomást vagy kellemetlenséget tapasztal, fel kell vennie a kapcsolatot orvosával, mivel ezek a tünetek alternatív fertőzésekre utalhatnak.

A fájdalomérzet a szexuális együttélés során felmerülhet olyan nőknél, akiknek összeomlott húgyhólyagja van. Ez az egészségügyi állapot miatt a húgyhólyag abnormálisan kinyúlik a hüvelybe, ami kellemetlenséget okozhat, amikor a pénisz be van helyezve a hüvelybe. Azok a nők, akik szexuális érintkezés során fájdalmat éreznek, vegye fel a kapcsolatot orvosával a további értékelés és gondozás céljából.

Fájdalom a szexuális kapcsolatok során