Megtaníthatja a baba felbukkanását?

A baba felhúzódó képessége jelentős eredmény, jegyzi meg a Dimes március. A legtöbb gyermek körülbelül három-hét hónapig képes felhúzni, de minden baba egyedülálló és más arányban fejlődhet. Ha a baba elkezd kényelmesen lenni a padlón és úgy látja, hogy ideges lesz a mobil, akkor óvatosan segíthet a baba felbukkanásában, és megtanulhatja, hogyan mozogjon egymástól függetlenül az első alkalommal.

Feküdjön a baba a padlón naponta, míg a hasát a hasi idő. Ez a módja annak, hogy a baba kényelmesebben használhatja a nyak-izmait, hogy fejét tartsa. A dagadt idõ szórakoztatóvá válik, így a baba pozitív érzelmeket társít az õ terében fekvõ helyzetével.

Helyezzen egy takarót a padlóra, és helyezze a baba tetejére a testének bal oldalával a takaró bal szélén. Engedje meg, hogy kényelmessé váljon az új pozíciójával, és győződjön meg róla, hogy egy pillanatig néhány másodpercig tarthatja a fejét. Ha nem tudja, akkor valószínűleg nem lesz hajlandó felborulni.

Helyezzen egy csörgést vagy játékot csak a baba eléréséig, javasolja a Gyermekkori Kezdeményezés Alapítványt. Rázza fel és játssz vele, mielőtt a padlóra rakja. Vigyázz, ha megnézed, hogy a baba megpróbálja elérni a játékot a hasán lévő pozíciójából. Elakadhat a karján, és kényelmetlenül érezheti magát az új helyzetben.

Gyűjts össze a takaró jobb oldalát a kezedben. Ahogy a baba eléri a játékot, emelje fel a takaró szélét, hogy a baba jobb oldala kissé felemelkedett a levegőben, és a takaró biztonságosan alatta maradjon. Emelje fel a jobb oldalait, nem több, mint egy hüvelyk, hogy elinduljon. Mérje meg a reakcióját az új pozícióra, ha megzavarodik, óvatosan engedje le az oldalt és vigye rá. Biztosítani szeretné, hogy a rolling kellemes élmény a baba számára.

Óvatosan emelje fel a takaró szélét, és a testét összekulcsolja. Helyezze az egyik kezét a hasára, és ahogy felemeli a takaró szélét, használja a kezét, hogy állást tartson. Emelje fel annyira a takarót, hogy a hátára fordítsa – még mindig biztonságosan tartja a kezét a hasán. Győződjön meg róla, hogy a játék jól megközelíthető, és tudja, hogy a gördülő átengedte. Add hozzá a takaró tekercset a hasi idő minden nap, amíg ő lesz kényelmes a rolling saját.