Lehet-e az ivar az inger fájdalmát okozni, és sántítással jár, amikor sétál?

A gerincvelő az idegszövet és a csontok hosszú kötege, amely az agy és a test közötti üzeneteket közvetíti. A testben szinte minden izommozgást megkönnyíti az idegsejtek által hordozott üzenetek. A gerincvelő súlyos sérülése ezért nagymértékben akadályozhatja a mozgást vagy teljesen megakadályozza. Az alsó testben megakadályozhatja a gyaloglást, az úszást és a lábakkal végzett egyéb mozgásokat.

A gerincvelő sérülését a hát vagy a fej súlyos trauma okozza. Az okok közé tartozik az áramütés, a golyó vagy a szúrás sebessége, a test közepén bekövetkező súlyos csavar, véletlen baleset, nagy magasság csökkenése, sportos sérülés a fejhez és minden más szélsőséges erő vagy közvetlen trauma . Ha a gerincvelő sérülése elég súlyos, akkor az érintett személyt azonnal le kell állítani.

A gerincvelő több alapvető szegmenst tartalmaz: a nyaki gerinc idegeit, a mellkasi gerinc idegeit, az ágyéki gerinc idegeit és a legkisebb részt a gerincvelői gerinc idegeit. Minden szegmens ellenőrzi a test egy részét, amelyhez megfelel. Például a negyedik ágyéki idegek, az úgynevezett L4-idegek, irányítják az alsó testben lévő izmok sokaságát, beleértve a femoris és glutation részeit. Ezek a gerincvelő néhány legalacsonyabb idegei. Csak egyetlen lumbális ideg és az öt szakrális ideg esik alá.

Az L4-idegek sérülése a csípő-, térd- és lábmozgást befolyásolja, a sérülés mértékétől függően. A sérülések csak néha elszigetelten fordulnak elő, így a környező lumbális és a sacrális gerinc idegeiben jelentkező trauma kíséri az L4-idegek sérülését.

Az L4 idegek különösen megfelelnek az izmok körül elhelyezkedő izmoknak, így az L4-es sérülés gyakran fájdalmat okoz a testnek ezen a részén koncentrálva. Egy másik olyan jelenség, amely komoly egészségügyi aggodalmat okozhat, az a hatás, amely az ülőidegre hat, amely az emberi test leghosszabb idegje a hátsó végétől egészen a lábig fut. Egy megdöbbentő vagy herniált lemez, amely megszakad, megcsípheti az ülőidegeket, és fájdalmat okozhat egészen a nagy lábujjig. Ha az ok a lumbális gerincen belül található, akkor a lábfájdalmat gyakran hátfájással kíséri. A limpelés gyakran lehetőség, de ha ilyen sérülést okoz, akkor a lábak mozgása annyira megterhelik, hogy egy kerekes székre is szükség lehet. Gondos diagnózisra van szükség annak meghatározásához, melyik gerinc idegek érintettek.

Sérülés

L4 idegek

Hatások

Fájdalom