Legjobb basszus csalik a kora nyári horgászathoz

Áttekintés

A nyár elején a basszus olyan mintákba esik, amelyeket fenntartani fognak, és olyan helyeket látogatnak meg, amelyeken a következő néhány hónapra visszatérnek. Metabolizmusuk felfelé – többet eszik és enni gyakrabban, mint télen – és helyük kissé kiszámíthatóvá válik. Diétájuk minnorként, rákfélék és békákká válik, és a csalik vagy csalás kiválasztásakor az Ön feladata, hogy megfeleljen az étkezésüknek.

Csalihal

Az élő csali valószínűleg a legjobb és legmegbízhatóbb módja annak, hogy elkapja a basszust, bár a largemouth hajlamos lenyelni az élő csalit gyorsabban, mint a mesterséges csalik, így a csalik jobb választás a halászok elkapására és elengedésére. A shiners és az árnyék hosszabb ideig élnek, ha az ajkukon keresztül kapcsolódnak, és a vízhőmérséklet-változások a csalétek esetében fokozatosnak kell lenniük. Illessze a kampó méretét a csali méretéhez, ne a halak méretéhez. Ellenőrizze a helyi törvényeket, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a használt csalibánya milyen típusú a legalacsonyabb vízben.

Műanyag férgek

A műanyag férgek sokoldalúak, a basszus csalik és a féreg valószínűleg a legjobb csali, amit akkor használhatsz, ha trófea basszust adsz. A műanyag férgek súlytalan vagy súlyúak lehetnek, gyorsan felszívódnak a felszínen, gyengéden csúszkálnak, vagy lassan húzódnak a tavak alján lévő szerkezetek között. Vékony férgek, zsíros férgek, egyenes férgek, göndör farkasok és különböző felszállások ezeken az alapvető formákon. Kísérletezzen a méretekkel, a mélységgel, a színekkel és a letöltés sebességével, amíg meg nem találja azt a kombinációt, amelyet a basszus akar.

spinnerbaits

Az Ultimate Bass Fishing forráskalauz szerint “a spinnerbaits nagyszerű a nap elindításához”. A Spinnerbaits, mint a műanyag férgek, végtelen sokféle méretben, stílusban és színekben érkeznek. A penge mérete és alakja, valamint a súly mérete és a letöltés sebessége minden hatással van a mélységre, amelyen a csali fut. Kezdje az alapvető 1 / 4- vagy 3/8 uncia csalit egy chartreuse és fehér szoknya és visszakeresni különböző sebességgel. Ha ez nem fog halat, próbálkozzon a csalásméret, a penge stílusa vagy a szín megváltoztatásával. Próbáld meg egyezik a vízben látható báróhal méretével és színével.

Topwaters

A pro halász Shaw Grigsby szeret a topwater poppers nyár elején. Lassan lehet halászni, hogy alig fújjanak a felszínre, vagy gyorsan lecsaphatnak, hogy utánozzák a sértett árnyék kihagyását. Ha a nyáron szoknya vagy tollas farka van, akkor is halászható haladás nélkül. Csak hagyja, hogy a víz mozgása elvégezze az összes munkát.