Korai baba jellemzői

Áttekintés

Attól függően, hogy a korai kézbesítés a terhesség alatt bekövetkezik-e, a koraszülöttnek különböző jellemzői lehetnek, mint egy teljes időtartamú baba. Idővel a jellemzők kevésbé észrevehetők. A koraszülöttek szoros megfigyelést igényelnek, és néha különleges orvosi segítséget igényelnek a kórház Újszülött Intenzív Terápiás Intézetében (NICU). Az orvostudomány előrehaladása a korai csecsemőknek jobb esélyt jelent a méhen lévő rövidített tartózkodás előtt álló akadályok leküzdésére.

Alacsony testzsír

A chubbiness egy tipikus vonása a teljes távú babáknak. A koraszülöttnek nagyon kevés testzsírja lehet. Ez a csecsemőt nagyon vékonyabbá teheti. A csecsemő nem fog mérni közel egy teljes időtartamú baba mennyiségét. Ez a súly-tartomány változik, de egy tipikus teljes időtartamú baba súlya legalább 7 font a szállításkor. Minél előbb érkezik a baba, annál kisebb a szám a skálán. A gyermekorvos, Dr. Sears rámutat, hogy a csecsemő súlyának 90 százaléka a terhesség ötödik hónapja után, 50 százalék az utolsó két hónapban.

Bőrirritáció

A korai babák, akik a 30. és 32. hét között érkeznek, valószínűleg vékony bőrrel rendelkeznek a korlátozott testzsír következtében, magyarázza a Dimes március. A bordák könnyen láthatók a bőr alatt. Függetlenül a csecsemő természetes bőrszínétől, a szövet piros színű lehet. A bőr gyakran ráncos. Rendkívül koraszülött csecsemők, akiket a 24. és 27. hét között bármikor szállítottak, még fejleszteniük kell a bőr külső rétegét, amely a 26. héten megszilárdul. March of Dimes rámutat arra, hogy a bőr sima és fényes lehet, és túl törékeny lehet bármi másért, mint a könnyű érintés.

Haj

A nagyon koraszülött gyermekeknek egyáltalán nincs hajuk. Hiányzik a lanugo, vagy finom fuzz, amely egy csecsemő testét lefedi, körülbelül a 24. héten vagy röviddel azután. A korai csecsemő, aki közelebb kerül a kifejezéshez, lehet, hogy fuzz egész test, még a fej.

Lezárt szemek

A szemhéjakat lezárják a terhesség 26. hetéig. Abban az időben, a fedelek nyitva, saját szemükkel és néha szempillákkal, állítja a Dimes március. A 26. születés előtt született gyermek továbbra is lezárt szemmel lesz.

Anélkül, hogy a szükséges testzsír és izom, a preemie nem mozogni, ahogy a teljes távú baba. A 29 és 32 hét között született csecsemők mozgása szokatlannak tűnhet a sima helyett. A hetek előtt született csecsemők egyáltalán nem mozoghatnak. A karok és a lábak kitágult helyzetben maradhatnak az izomtónus hiányából. A 35. hét körül a preemie elegendő izomtónussal rendelkezik ahhoz, hogy bejusson a magzati helyzetbe, mint egy teljes időtartamú újszülött. A csecsemő gyengébb izomtónusa miatt nehéz lehet enni. A korai baba sírja gyakran gyenge.

Mozgalom

Hiányos fejlődés

Az idő előtti baba egyéb jelei azt mutatják, hogy a fejlődés még nem fejeződött be. A tüdő a test utolsó része, amely kifejlődik. Az idő előtti baba gyakran oxigént biztosít az élet fenntartásához, amíg a tüdő befejeződik. A nemi szervek kicsiek vagy elmaradottak lehetnek. A test többi részének arányában a csecsemő feje valószínűleg hosszú és rendszertelen lesz.