Kaszáló szappan összetevők

Áttekintés

A kasztíliai szappan Spanyolországból származott, bár a név kemény, fehér, olívaolaj alapú szappanra utal. A kasztília egy enyhe, lágyító szappan, amelyet mindentől a fürdőzéstől kezdve a haj és a fogak mosására és a ház tisztítására használták. A kasztíliai szappanok hidratálódnak, és luxuskategóriának számítanak. Az állati zsírral vagy faggyúval készült szappanokkal ellentétben az igazi kasztíliai szappan olívaolajjal készült, ami a szappant nagyon krémes. Eredetileg a kasztíliai szappan 100 százalékos olívaolajjal készült. Ez olyan szappant eredményez, amely lassan habosodik, így változások alakultak ki akár 80 százalékos olívaolajjal és más olajokkal, például kókuszolajjal vagy pálmaolajjal, ami a másik 20 százalékot jelentette.

Olivaolaj

Mindenféle olívaolaj használható szappannal, bár egyesek a hidegen préselt olajat preferálják a kémiai módszerekkel extrahált olajok fölött. A kémiai kivonás nem befolyásolja, hogy az olaj hogyan viselkedik a szappanban, de egyesek inkább biotermékeket preferálnak.

Desztillált víz

A szappangyártók desztillált vizet használnak, hogy elkerüljék az ásványi anyagokat és szennyeződéseket a vízben, amely elszínezik a szappanokat.

Lúg

A vízzel összekevert és az olajhoz hozzáadott lúgos elszappanosítást vált ki, amely kémiai reakcióval szappan keletkezik. A lúg vagy a nátrium-hidroxid erősen maró hatású és gondosan kell kezelni. A lúgot tartsa távol gyermekektől, és viseljen szemvédő és védőruházatot a kezelés során. A lúgot hardverraktárakban értékesítik pelyhek vagy pelletek formájában, száraz porban vagy folyadék formájában.