Hideg gabona cukorbetegség-barát diéta

Áttekintés

A cukorbetegek mindenféle ételt fogyasztanak, beleértve a kereskedelmi hideg gabonaféléket is. Az American Diabetes Association (ADA) szerint a cukorbetegeknek 3 vagy több étkezési rostot és 5 gramm vagy annál kevesebb teljes cukrot kell fogyasztaniuk. Az egészséges reggeli gabonák kiválasztásakor korlátozzuk a hozzáadott cukor bevitelét a granulátum és a gabonafélék mocsarasütőkkel, “fagylalt”, aszalt gyümölcsökkel és csokoládé ízesítéssel történő kihagyásával. Válasszon olyan gabonákat is, amelyek magasabbak a rostokban. A rostanyag fontos tápanyag, amely segít megelőzni a súlygyarapodást és a szívbetegségeket, amelyeknél a cukorbetegek fokozott kockázatot jelentenek.

Kukorica és rizs

Néhány kukorica és rizs gabonafélék cukortartalma nem gátolja a cukorbeteg diétát, de sok ilyen gabona nem biztosítja az összes szükséges rostot. A kukoricapehely és a puffasztott rizs nem tartalmazhat elegendő mennyiséget az egész gabonából, hogy biztosítsa a rostot, jelentette a CDC-t: Ezek a hideg gabonafélék tartalmazhatnak finomított szemeket, amelyekben a növényi rostok és egyéb tápanyagok egy része eltávolításra került a feldolgozás során. Az ADA-kritériumoknak megfelelő kukoricaszemek a General Mills Kix, 3 g szálas és 3 g cukor minden adagolásnál.

Zab

A zab alapú hideg gabona elegendő szálat adhat a cukorbeteg diétához, de a legtöbbjük túl sok cukrot tartalmaz méz vagy barna cukor összetevők formájában, hogy gyakran reggelire is beletessenek. A cukorbetegek helyett inkább természetes forró zabliszt, amely kevesebb, mint 1 g cukrot és rengeteg rostot választ: Egy hideg reggeli gabona, amely megfelel az ADA követelményeknek, a General Mills Cheerios. Mint a zabpehely, az oat Cheerios 3g-os rostot és csak 1 g cukrot ajánl fel.

Búza

A búza gabonafélék lehetnek a legjobb reggeli gabonaként a cukorbeteg diétához. Olvassa el a csomagoláson található táplálkozási tényeket, mivel ezeknek a hideg gabonaféléknek, amelyeket egészségesnek tartanak, alacsony cukrot, de alacsony rostot is tartalmaznak. A cukorbetegek számára az elsődleges választás lehet a Post Shredded Wheat, amely az USDA Nutrient Database szerint nem tartalmaz hozzáadott cukrot és 6 gramm diétás rostot. További egészséges választás a Post Grape Nut, cukor és 7 gramm szál, a Kellogg’s All-Bran fajták, amelyek 5g cukrot és legfeljebb 9g rostot tartalmaznak, és a General Mills Wheat Chex, Wheaties és Whole Grain Total, amelyek 5g vagy kevesebb cukrot és 3g szálat tartalmaznak.