Használhatok őrölt gyömbért friss gyömbér helyett?

Lehet, hogy nem mindig van friss gyömbér a kezében, míg a szárított gyömbér gyakran fűszerpaprika. Ha olyan receptre bukkansz, amely friss vagy őrölt gyömbért szól, tudd, hogy a kettő nem igazán felcserélhető. Vannak más gyömbérformák is, amelyek könnyen kezelhetők, hogy jobb szerencsére lehet cserélni frisset. Ha a gyömbér gyógyszert használ, helyettesítheti frissen szárítva néhány, de nem minden esetben.

Aroma

A friss gyömbér nem olyan ízű, mint a földi gyömbér, javasolja a Dr. Gourmet weboldalát. A földi gyömbér tüskés, míg a friss gyömbér lágy, testes ízű. A friss gyömbér ugyanakkor nagyobb a csípés és több textúrát tesz az edényekhez, jegyzi meg Susheela Raghavan a “Fűszerek, fűszerek és aromák kézikönyve” című cikkében. Továbbá az ízt lassabban engedjük be egy edénybe, ha friss gyömbért használunk. Az őrölt gyömbér könnyebben szétoszlik egy edényben, és ellenáll a magasabb főzési hőmérsékleteknek anélkül, hogy veszélyeztetné az ízt. A friss gyömbér illóolajai gyorsan eltűnnek magas hőmérsékleten, Raghavan megjegyzi.

típusai

A gyömbér sokféle formában áll rendelkezésre, beleértve a földet, friss, kristályosított és kandírozott szirup. Míg a kandírozott és kristályosított gyömbér műszakilag fűszerezik, Anne Gardiner és Sue Wilson, az Exploratorium múzeumi könyv szerzője, “The Inquisitive Cook” szerint sok receptben jól tudnak működni. A gyömbér megőrzésének minden módja különböző ízösszetevőt emel ki Csípős a fűszeresség. A Dr. Gourmet szerint a szárított és őrölt gyömbért gyakran használják a sült termékeket, mint a mézeskalácsot az angol konyha, míg a friss gyömbért az ázsiai és indiai szakácsok használják, akik ezt a kevert krumplit és szószokat használják.

Szakértői Insight

A csipke, Dr. Gourmet javasolja helyettesítése 1/2 teáskanál őrölt gyömbér minden 1 evőkanál friss reszelt gyömbér. Dr. Gourmet szerint a friss gyömbért a legjobb helyettesítő ¼ csésze kristályosított gyömbér – a cukorral leöblítve – minden evőkanál friss gyömbérre, amit egy recept igényel. Még jobb, akkor használhatja darált gyömbér, amelyet eladnak üvegek helyett friss gyömbér. Használja ugyanazt az összeget, amelyet a receptje igényel.

Gyógyszolgáltatások

Az emberek az ókortól kezdve a gyömbért gyógyszerként használják, a University of Maryland Medical Center szerint. Most az egészségügyi szakemberek javasolják, hogy kezeljék és segítsenek megelőzni a hányingert és a hányást a rák kemoterápiája, mozgásszervi megbetegedése vagy terhessége miatt, valamint az enyhe gyomorpanaszok emésztési segédanyagaként. Gyakran előforduló gyulladásos állapotok, mint az ízületi gyulladás. Gyógyászati ​​felhasználás esetén napi 2 gramm – 4 gramm friss gyökér, vagy 0,25 gramm – 1,0 gramm őrölt porított gyökér – emésztési zavar, gáz vagy émelygés esetén. A friss gyömbér a legmegfelelőbb a megfázás, az influenza, a menstruációs görcsök, a fejfájás és a torokfájás szempontjából. Használjon 2 evőkanálnyi aprított gyömbért, amely naponta háromszor forró vízben áztatott. Beszéljen orvosával, mielőtt gyermeket adna a gyermekeknek gyógyászati ​​célokra, és tanácsot adjon az UMMC szakembereinek. A gyömbér mellékhatásai lehetnek a szélütés, a puffadás és a gyomorégés. A gyömbér súlyosbíthatja a vérzési rendellenességeket, és emelheti a véraláfutást vagy vérzést. George T. Grossberg és Barry Fox szerint az “Az alapvető gyógynövény-gyógyszer-vitamin interakciós útmutató” szerint súlyosbíthatja az alacsony vagy magas vérnyomást is.

szempontok

A friss gyömbér erősebb aromájú, mint az őrölt gyömbér. A “friss” ízű szakácsok eredetileg ételeket keresnek az aromából, Raghavan mondja. Ez az aroma a gyömbér illóolajából, illékony összetevőjéből származik. Ezek elvészek, amikor a gyömbér feldolgozásra és tárolásra kerül.