Gyermekbiztonsági ülések törvényei és taxik

Áttekintés

A járművek sérülései a legfontosabb halálokok a kisgyermekek számára, a Centers for Disease Control és Prevention szerint. Sok ilyen haláleset megelőzhető gyermeküléstámogató eszközök használatával, beleértve az autóüléseket vagy a segédhajtóhelyeket, ezért minden államnak törvényei vannak ezen eszközök használatára. Ezek a törvények azonban általában nem vonatkoznak az autóbérlésre, beleértve a taxikokat is.

Szabályok és kivételek

Minden államnak rendelkeznie kell a gyermekülések, a biztonsági ülések és a segélyszékek használatát igénylő törvényekkel. Például a Maryland állam előírja, hogy minden olyan gyermek, aki a 8. életévüket megelőzően fiatalabb, gyermekbiztonsági eszközben kell tartózkodnia, miközben lovagolt az autóban, hacsak a gyermek nem magasabb, mint 4 láb, 9 hüvelyk vagy több mint 65 font. A Maryland Közlekedési Minisztérium szerint. Azonban a Marylandben és más államokban található taxifülkék kifejezetten mentesülnek ettől a követelménytől. A taxifülke-üzemeltetők nem kötelesek a gyermekeket autósülésekkel szállítani.

Mentességi kivételek

Bár a taxifülke-üzemeltetők általában mentesülnek a gyermekbiztonsági ülések vagy utasbiztonsági követelmények biztosításától, egyes államok és területek, például Kalifornia esetében az utasok kötelesek biztonsági öveket viselni vezetés közben. Az utasoknak továbbá saját gyermekbiztonsági rendszert kell biztosítaniuk a 8 év alatti gyermekeknek. A gyermekek, akik legalább 4 láb, 9 hüvelyk magasságú vagy súlya meghaladja a 40 fontot, használhatják a gyermek övét a gyermekbiztonsági rendszer helyett. Míg a fülke kezelője nem köteles gyermekbiztonsági rendszert biztosítani, lehetővé kell tennie az utasok számára, hogy egy fülkét telepítsenek.

megrovás

Legalább egy Massachusetts államban a törvény előírja, hogy a gyermekeket minden járműben, beleértve a taxikokat is, megfelelően kell tartani. A szabálysértésért kiszabott 25 dolláros bírságot azonban nem a vezetőfülke, hanem a szülő ellen kell kiróni. Ha a taxi üzemeltetője nem biztosítja a gyermekbiztonsági utasbiztonsági rendszert, akkor a szülőkkel vagy a gyermekkel utazó személynek kell megtennie. Ez Massachusetts elsődleges törvénye, vagyis egy bűnüldöző tisztviselő megállíthatja az olyan autókat, amelyekben a gyermek nincs megfelelően korlátozva.