Gyakori csecsemőgyomor-problémák

Áttekintés

Az újszülött és idősebb csecsemők különböző gyomorproblémákkal rendelkezhetnek az éretlen emésztőrendszerekkel és az anyák által elfogyasztott élelmiszerekkel kapcsolatban. A gyomorbetegségek és az emésztési problémák számos tünetet okoznak, beleértve a kényelmet, a gázt és a rossz táplálékot. A szülőknek konzultálniuk kell családjával vagy gyermekorvosával a diagnózis és a kezelés lehetőségével kapcsolatban, ha gyomorproblémát gyanítanak.

visszafolyás

A reflux a csecsemők éretlen gyomorának és az alsó nyelőcső záróizomzatának köszönhető. Dr. Bryan Vartabedian a “Szülők” magazinban kifejti, hogy néhány csecsemő gyomrája nem ürül, amilyen gyorsan csak lehet, és a tej visszatérhet a nyelőcsőbe. A reflux olyan égő érzést okoz, amely kellemetlen lehet egy csecsemő számára, és megakadályozza az etetést. Az orvosok gyógyszereket írnak fel, hogy segítsenek a reflux kezelésében, amíg a csecsemő nő ki, ami leggyakrabban 4 és 12 hónapos kor között következik be.

Hányás

A hányás a legtöbb gyermek számára normális előfordulás. Bizonyos esetekben a csecsemők gyakran nagy mennyiségű formulát vagy anyatejet hánynak, néha egészséges táplálékot hányhatnak. A University of Rochester Medical Center szerint a nagy mennyiségű élelmiszer hányatása orvosi problémát jelenthet. A képlet túlérzékenysége hányást okozhat. Ez a tünet a bélben eltömődéssel is járhat. Az orvosnak meg kell vizsgálnia azokat a csecsemőket, akik gyakran hányták az ok megállapítását és megfelelő kezelést. A folyamatos hányás dehidrációt és alultápláltságot eredményezhet.

kólika

A Colic egy széles körben félreértett rendellenesség. Dr.. William és Martha Sears megmagyarázzák, hogy a csecsemők gyakran diagnosztizálják a colic-ot, amikor órákon át ordibálnak. Dr. Sears, ez a sírás a baba válasza a hasi fájdalomra, bár a fájdalom pontos oka a legtöbb esetben ismeretlen lehet. A csecsemő leggyakrabban a csecsemő életének első három hetében jelentkezik, és a sírásos epizódok általában napi legalább három óráig tartanak.

Élelmiszer-intolerancia

A szoptatott csecsemők gyomorproblémákat, például felesleges gázt, hányást vagy fájdalmat okozhatnak az anyatejben áthaladó anya étrendjén. A csecsemőknél ezekre a reakciókra jellemző közös élelmiszerek közé tartoznak a tejtermékek, a húsok és a gáztermelő élelmiszerek, például a káposzta vagy a zöldpaprika. Az anyák, akik szoptatnak, képesek nyilvántartást vezetni az általuk elfogyasztott élelmiszerekrıl, mielıtt a baba tünetei felismerik és megszüntetik a sértı ételeket a táplálékukból.