Gyakori allergiák augusztusban és szeptemberben

Növényi és fa pollen

A szezonális allergiák több mint 35 millió amerikai embert érintenek, állítja az American Allergy Asthma és Immunológiai Akadémia. A tünetek tüsszögésből, fulladásból, orrfolyásból, orrvérzésből, viszketésből és szem- vagy fül irritációból állnak. A szezonális allergia, amely augusztusban és szeptemberben fordul elő, gyakran a pollen és a penész okozta, de személyenként és régiónként változhat. A kezelés a gyógyszerek és az allergének elkerülése.

Gyomnövény vagy füves pollen

A februártól októberig terjedő különböző növények, köztük a virágok és a fák beporzása azt sugallja az American Allergy Asthma és Immunológiai Akadémia. Néhány növény többet pollenál tavasszal, míg mások ősszel, például augusztusban és szeptemberben. A melegebb éghajlaton a beporzó szezon egész évben tartható. A szemmel láthatóan virágzó növények és virágok maguk nem a pollen allergia elsődleges forrása, mivel ezek a pollenek nem levegőben vannak. Ehelyett ezek a virágok a rovarokra és a madarakra támaszkodnak, hogy a virágport eljuttassák a megtermékenyítéshez. Más típusú virágok és fák nem termelnek színes szirmokat száraz pollen, amelyet terjed a szél.

Formák

Mint más virágzó növények, a fű és a gyomnövények levegőben lévő polleneket is termelnek. Ez a típusú szezonális allergia, amelyet általában szénanátha jelent, a parlagfű pollen okozza. A gyomok és a fű olyan polleneket termel, amelyek a szélbe kerülnek, hogy más növényeket megtermékenyítsenek, és máshol földet érjenek. Az egyének felvehetik ezeket a polleneket a szabadban vagy egy kisállat hozhatja őket otthon. A Calgary Allergy Association elmagyarázza, hogy a nyers banán, dinnye, dinnye, sárgadinnye és bármely más tök kiváltja a parlagfű allergiát augusztusban és szeptemberben. A fűallergiás egyének reakciója lehet a görögdinnye, paradicsom, kiwi vagy őszibarack esetében.

A penész spórák kívül és kívül is megtalálhatók. A közös kültéri allergiás források közé tartoznak a természetben természetes körülmények között megtalálható gombák, a talaj vagy a rothadó fa. A penész belsejében minden olyan meleg környezetben nő, amely nedvességet is biztosít. Amint a hőmérséklet növekszik, a penész megkezdheti a növekedést, és spórákat bocsát ki a környezetbe. Az egész év folyamán melegebb éghajlati körülmények fokozzák a penészgomba allergiát okozó személyeket.