Gondos fájdalmas, szorosan húzódó harisnya

Hastáncok a három izom, mint a comb hátsó részén. Az izomcsoport nagy, a kismedencei területtől kezdve egészen az alsó lábad alatti térdéig fut. Hamstring sérülések gyakoriak a sportolók körében, húzódnak, és a túlzottan szorosan húzódó feszítőgerincek nagyon fájdalmasak lehetnek. Az éles fájdalmakat vagy a felső lábszár általános fájdalmát okozó szorítógyűrűket otthon kell gondozni, ha fájdalmasan feszes hüvelykujjaid nem javulnak az öngondoskodással, ütemezze az orvosával egy időpontot.

RIZS

A RICE a pihenésre, a jégre, a tömörítésre és a magasságra utal, és a szokásos első vonalú ellátás, amikor szenvedéstől szenved a feszesség miatt feszülő fájdalmas pengető. Naponta többször 20 percig hüvelyedet húzva enyhítheti a fájdalmat és csökkentheti a duzzanatot. Az elasztikus kötéssel és magassággal történő tömörítés szintén megfékezi a duzzanatot, ami viszont segít a fájdalom visszaszorításában. A mindennapi tevékenységektől való szünetet tartva a feszes, feszes és fájdalmas térhámok időbe kerülnek a gyógyuláshoz anélkül, hogy súlyosbítaná a problémát. A szervezet válaszától függően csak néhány napig kell alkalmazni a RICE-elveket, de a súlyos törzsek több időt vehetnek igénybe a gyógyuláshoz.

hőség

A Kentucky-i Egyetem és a Texasi Egyetem kutatói a nedvesen meleg hőt javasolják, hogy lazítsák meg a szorosan húzódó hártyákat anélkül, hogy hozzájárulnának a fájdalomhoz. A hőcsomagot 160 fokos fahéjhegyre melegítették olyan sportolóknak, akik tapasztalták a feszítőgörcs feszességét, és segítettek abban, hogy a húzózsinórás rugalmasságot nyújtson a nyújtás során mérve. Az égési sérülések elkerülése érdekében 20 percig óvatosan használt óriási hőt a combizmok dinamikus nyújtásával együtt használva meg lehet előzni a törzsek megakadályozását és a szokásos szűkületből eredő fájdalom enyhítését. A sportolók vagy a fizikoterapeuta által nyújtott masszázs is hasznos lehet nedves hő hatására.

nyújtás

A szoros húzózsinövek megnyújtása hatékony módja az izmok lazítására, ami enyhíti az állapotával járó fájdalmat. Csak a határokon belül húzódjon meg, ha a feszültsége fájdalmas, ne nyomja meg magad, de csak fájdalomig menj tovább. A kerékpárlengésnek nevezett rugalmassági rugalmassági szakasz a falon vagy a széken kívüli felszerelés nélkül is elvégezhető, ha szükséges. Állj egy lábra, és hozd fel a másik lábát, térd hajlítva, hogy a combod párhuzamos legyen a padlóval. Hajtsa ki az alsó lábát, és nyújtsa vissza, nyújtva és térdre hajlítva. Lassan dolgozzon a fájdalom elkerülése érdekében. Végezzen el egy másik lábat a hátsó lábszárnyakkal úgy, hogy az egyik lábát elöl, egyenesen térdre és a mennyezetre mutat. A sarkára súlyt fogsz kapni. Előrehajolva az első lábadon kissé kanyarodjon a hátsó lábadon, és tegye a kezét a combjára, hogy támogassa magát. Érezze magát egy szakaszon az elülső lábadon, miközben előre hajolsz.

szempontok

A feszes hüvelygömbök talán nem a nem megfelelő nyújtásból erednek, bár sok ember számára ez a fő ok. Vannak, akik genetikailag hajlamosak arra, hogy feszes combizmokat szedjenek, ami fájdalmat okozhat, ha nem vesz igénybe időt arra, hogy kitáguljon az edzés előtt. A fájdalmasan feszes hüvelykujjak másik oka a hátsérülés hatása. Az alsó hátfájdalmakban szenvedők – például a pajzsmirigy-lemez – gyakran izommerevségeket tapasztalnak a háton, valamint az agybetegségnek nevezett idegfájást. Mind a hátsó merevség, mind az iszkó miatt Ön önkéntelenül megszigoríthatja a görcsös izmokat.