Fekete viszkető bőr

Míg a zúzódások feketét válthatnak ki, ritkán viszketnek, hacsak nincs kísérő fertőzés. Minden olyan viszketést, amelyhez egy fekete zúzódás társul, az orvosnak meg kell néznie, hogy megakadályozza a fertőzés terjedését. Gyakrabban azonban a fekete viszkető bőr súlyos bőrbetegségekkel jár, amelyek orvosi kezelést igényelnek.

Azonosítás

Az emberi immunhiányos vírus, melyet általában HIV-ként ismerünk, gyakran észre nem veszik, amíg egy tünet, mint például a tartós bőrelváltozások megjelenik. A családos orvos szerint a fekete bőrön felvetett, viszkető foltok hirtelen megjelenése utalhat a HIV-fertőzésben szenvedő emberek kaposi szarkóma, bőrrák jelenlétére. A fekete foltok megjelenése a vírus korai kimutatásához vezethet, amely általában jól reagál a korai diagnózisra és a kezelésre.

Jellemzők

Ha túl sok inzulin marad hosszú ideig a vérben, szövődmények fordulhatnak elő, amelyek hatással vannak a bőrre. A National Diabetes Information Clearinghouse szerint a vakság és a szívinfarktus következményei mellett a magas vércukorszint is rossz keringést és idegkárosodást okozhat a lábfejekben, ami feketének válik.

következmények

Kezdetben a rossz véráramlás hólyagok formájában jelentkezik, amelyek fertőzöttek lehetnek. A szervezetben található extra vércukor táplálja a fertőzést, ami súlyosbítja az állapotot. A fertőzés nem gyógyítható a lábak rossz vérkeringése miatt. A fertőzés körül a bőr elhalálozik és fekete és viszketővé válik, jelezve a gangréndert. Miután gangréna behatolt, a fekete lábat vagy lábujjakat amputálni kell, hogy megakadályozzák a fertőzés terjedését.

Lehetséges

Az öregedéssel közös sötétbarna és fekete foltok komolyabb helyzetbe kerülhetnek. Az Amerikai Bőrgyógyászati ​​Akadémia szerint figyelnie kell a fekete foltokat a változásokra vagy viszketésre, amelyek jelezhetik a bőrrákot. Ha korábban észleltük, lefagyasztva őket, vagy újrahasznosítási eljárással eltávolíthatók a foltok. A rosszindulatú melanómák olyan viszkető fekete foltok, amelyek gyakoribbak a férfiaknál, és általában a kéz, az arc vagy a nyak hátán jelennek meg. Bal kezeletlenül, a rák terjedhet a test más részeire, és végzetesnek bizonyul.

szempontok

A vulván sötét viszkető foltok olyan fertőzést jelezhetnek, amelyet kezelni kell. A vulva a hüvelyes hüvely a bőrön. A szülészek és nőgyógyászok amerikai kongresszusa szerint a fekete viszkető foltok élesztő fertőzésből, rákos megbetegedésből, szexuális úton terjedő betegségből vagy kontakt dermatitisből eredhetnek. A vulkáni rákos megbetegedések többnyire a 60 év feletti nőket érintik, és általában műtétet végeznek. A megelőzés segít elkerülni a többi vulvarfertőzést. A közös megelőző intézkedések közé tartozik a szűk nadrágot nem viselni, a területet tisztán és szárazan tartani, és elkerülve a duzzasztást.