Fekete dió kivonat mellékhatások

Áttekintés

A Juglans nigra, közismertebb nevén fekete dió, egy lombos fa, amely dióféléket termel fehérben, esszenciális zsírsavakban és rostokban. Az emberek a fekete diót is gyógynövényként használják, jellemzően a legkülső hajótest ragadós tartalmának kivonásával, a Drugs.com szerint. Fekete dió kivonat helyileg alkalmazzák ekcéma, pikkelysömör és szemölcsök kezelésére és belsőleg a paraziták eltávolítására. Néhány alternatív szakember a fekete dió elmélete lehet hatékony rákkezelés, különösen azok, akik a parazitáknak ezt a betegséget okozzák. A bizonyítékok nem támasztják alá azt az elképzelést, hogy a fekete dióhéjú hajók eltávolítják a parazitákat vagy kezelik a betegségeket az American Cancer Society szerint. A legvalószínűbb mellékhatás az allergiás reakció.

Allergiás reakció

Az allergiás anyák gyakoriak az Egyesült Államokban, amint azt a Drugs.com magyarázta, az emberek körülbelül 1 százaléka valamilyen típusú diófélékre vagy földimogyorókra allergiás. A mogyoró technikailag hüvelyesek, és nem igaz anyacsavarok. Ha allergiás a diókra vagy más diófélékre, különösen a pekándiókra, negatív reakciót tehet a fekete dió kivonatról. A PDR által felsorolt, fekete dióval szembeni allergiás reakciók közé tartozhatnak a bőr viszketése vagy duzzanata, kiütés vagy csalánkiütés, légzési nehézség, szorító érzés a mellkasban vagy a torokban és a mellkasi fájdalom. A fekete dió kivonatán fellépő allergiás reakciót orvosi vészhelyzetnek kell tekinteni. A földimogyoró és a dió a legvalószínűbb, hogy életveszélyes anafilaxiás reakciókat vált ki a Drugs.com szerint. Ez a sokkreakció a vérnyomás hirtelen csökkenését és a nehéz légzést okozza.

Aktuális mellékhatások

Fekete dió kivonat helyi alkalmazásával bőrkiütést okozhat, és az anyag citotoxikus tulajdonságokkal, vagy a sejtek destruktív hatásával jár, amint azt a Drugs.com megjegyzi. A PDR Health javasolja a rendszeres helyi alkalmazást, mert bőrdaganatok alakulhatnak ki.

Terhesség Megfontolások

A terhes nők nem fogyasztanak fekete dió kivonatot, vagy helyileg alkalmazzák. A fekete dió összetevők megváltoztathatják a fejlődő baba genetikai anyagát, amint azt Drugs.com magyarázta, és negatív hatásokat jelentettek.