Csukamájolaj és menstruációs vérzés

A nők a menstruációs ciklusuk alatt olyan tüneteket várnak el, mint a vérzés, a fájdalom és a görcsök. De bizonyíték van arra, hogy bizonyos tüneteket csökkenthet a halolajok és a csukamájolaj elfogyasztásával. Ez az olaj, amelyet a tőkehal májából állítanak elő, fontos összetevőként szolgál az általános egészség és különösen a nők életminőségére nézve. A tőkehal és más halak eszik az ideális megoldás, de kapszula és folyékony tőkehéj-olaj kiegészítők is vannak.

dysmenorrhoea

A menstruáció során gyakori a fájdalom és a méhizmok kényelmetlen összehúzódása. Mégis, a fájdalom nagyon súlyos lehet, és más tünetekkel járhat, mint a súlyos vérzés. A dysmenorrhea kifejezés a menstruációs ciklushoz tartozó görcsöt jelenti. A másodlagos dysmenorrhoia súlyosabb, és lehet, hogy abnormalitás, mint a májgyulladás. Az 1996. áprilisi “American Journal of Obstetric Nnecology” című tanulmány szerint az olyan halolajokban, mint a csukamájolajban található omega-3 többszörösen telítetlen zsírsavak, csökkent a tünetek a dysmenorrhoea által érintett nők körében.

menorrhagia

A menorrhagia súlyos menstruációs vérzést jelent. Ahhoz, hogy valódi menorrhagia legyen, a vérzésnek elég súlyosnak kell lennie ahhoz, hogy befolyásolja a mindennapi tevékenységeket és korlátozza működésének képességét. Számos jogorvoslati lehetőség áll fenn az állapot függvényében, mint például a vas-kiegészítés vagy az endometriális abláció, amely magában foglalja a méh bélését. Ezenkívül az omega-3 többszörösen telítetlen zsírsavakkal történő kiegészítés csökkentheti a fájdalom és a vérzés tüneteit. Az “Európai Journal of Clinical Nutrition” című tanulmányában kimutatták, hogy a haltermékek alacsony fogyasztása növeli a menstruációs fájdalmat más tünetekkel együtt.

Cod májfolt előnyei

A májasolaj omega-3 zsírsavakban gazdag. Ezek nehézkessé válnak az étrend nélkül, ha a nők nem rendszeresen halásznak halat. Továbbá, a tőkehal májolaj a D-vitamin nagy forrása. Ha nem tudsz a napfényben kialudni, a D-vitamin kiegészítésre a jó egészségre szükség lehet. A tőkehal májolaj tartalmaz A-vitamint is.

Cod máj-olaj hatása a menstruációra

Rendszeres időszakokban vagy tünetekkel járó nőknél, mint a súlyos vérzés, a nők és a női webhelyek ajánlják a kiegészítést egy halolajjal. A hozzáadott ízű citrommal vagy narancssárga káposzta májat a legtöbb egyén tolerálja, és kevés kockázatot jelent, ha az adagolási javaslatokat betartják.