Candida oesophagus tünetei

Áttekintés

A nyelőcső vagy az élelmiszercső Candida-ját a Candida albicans gomba okozza. A gomba általában a szájban és a gyomor-bélrendszerben él. A gomba vagy gombafertőzés túlnövekedése akkor jelentkezik, amikor az immunrendszer vagy a védekező rendszer gyengül. Ön a Candida esophagitis kockázatát fenyegeti, ha HIV, cukorbetegség, leukémia és bizonyos rákbetegség elleni gyógyszerek vannak a National Institutes of Health szerint. Ha gyengült immunrendszere van, a gomba a szájából nyelőcsőre is terjedhet.

Nehézség Lenyelés

Ha van Candida-esophagitisa, akkor érzésed lesz, hogy az étel be van ragadva a torkodba. Problémái lesznek mind az ételeket, mind a vizet.

Fájdalom lenyelése közben

A Candida a nyelőcső gyulladását okozhatja, ami lenyelés közben fájdalmat okoz. Nem fogja tudni enni, vagy nyelni kell a nyálat a kapcsolódó fájdalom miatt.

Mellkasi fájdalom

A Mycoses Study Group szerint a Candida fájdalmat okozhat a mellkasa mögött és a mellkasi elzáródás érzése.

Orális szivárgás

A Candida-t a szájban orális tollnak nevezik. A szájnyálkahártya gyakran társul a nyelőcső Candida-val. A szúrás fehér foltokat okoz a szájban a nyelvben és az ajkakon. A Mayo Klinika szerint a kocsma fájdalmat okozhat, és a vérzés akkor jelentkezhet, ha a sérüléseket elvágják. Előfordulhat, hogy a szája sarkaiban repedés és vörösség keletkezik, az evés közben nehézségek, valamint a szájban a bőrpír és a fájdalom.

Az étkezés nem megfelelő bevitele miatt a fogyás előfordulhat. Az AIDS oktatási és képzési központja szerint a nyelőcső candidiasis hányingert és hányást okozhat. Rossz íze is lehet a szájában. A nyelőcső Candida lázzal járhat. Ez nem gyakori, és akkor történik, amikor Candida bejut a véráramba, Ha a fenti tünetekkel rendelkezik, forduljon orvosához. Különleges teszteket javasol, például az endoszkópiát, amely megmutatja a Candida-t. Ezután további kezelést javasol.

Egyéb tünetek