Az éles fájdalom oka a sarok hátán

Achilles-íngyulladás

A sarki fájdalom gyakori panasz lehet, de nem szabad figyelmen kívül hagyni. Az amerikai ortopédiai akadémia szerint a legtöbb sarokfájás önmagában megoldódik, ha elegendő pihenést kap. A legtöbb hátsó heel fájdalom, vagy a sarok hátán jelentkező fájdalom a túlzott használat, a képzés és a nem megfelelő lábbeli következménye. A legtöbb esetben a hátsó sarokfájás javulni fog jéggel, nyújtással és aktivitás-módosítással.

nyáktömlőgyulladás

Az Achilles-ín egy vastag szövet, amely összeköti a borjú izmokat a sarokkal. Az izmokkal együtt működik, hogy felemelje a sarok séta és futás közben. Amikor az Achilles-ín túlterhelt vagy túlterhelt, az ín irritáció léphet fel, ami az Achilles tendinitis néven ismert. MayoClinic.com szerint az Achilles tendinitis az egyik gyakori fájdalom a sarok hátán. A fájdalom kezdete általában fokozatos, rosszabb a gyakorlat kezdetén, és ez egybeeshet egy új edzésprogrammal. A fájdalom általában a szövet keskeny sávján belül helyezkedik el, kissé a sarok felett.

Hivatkozott fájdalom

Két bursae található a sarok hátsó részén, ahol az Achilles-ín a csonthoz kapcsolódik. A bursitis vagy a bursa gyulladása éles fájdalmat okozhat a sarok hátán. Az Amerikai Orvostudományi Akadémia szerint a sarok területén a burzitisz okozhat olyan tevékenységeket, mint a futás vagy cipő viselése az erre a területre. A cipő állandó dörzsölése felgyújtja a területet a sarkon kialakuló fájdalmas zuhanás pontjára. Ezt gyakran kezelik úgy, hogy a cipő hátulján egy hornyot vágnak a koponya befogadására.

A hátsó sarok fájdalmát a gerinc idegeinek irritációja okozhatja, mivel kilépnek a gerincből az ötödik ágyéki és az első szakrális csigolyák között. Ezt ismert fájdalom vagy radikulopátia. A hátsó fájdalomban szenvedő beteg fájdalmat érezhet, vagy nem érezhet vissza fájdalmat. A borjú izom gyengesége gyakran társul a sarok fájdalommal, és a tünetek a testtartás függvényében jelentősen változhatnak. Az ülések növelhetik a sarok fájdalmát, és a gyaloglás csökkentheti azt. A hivatkozott fájdalmat a legoptimálisabban kezeli egy orvos, aki elő írhatja a gyulladáscsökkentő gyógyszereket és a fizikoterápiát.