Az alsó hasi görcsök okai

Az alsó hasfájás gyulladása

A görcsök kellemetlenek és gyakran fájdalmasak. Amikor az izom megköti vagy lerövidíti magát, a görcs érzését okozza. A gyomorfrekvenciák viszonylag gyakoriak, és gyakran az okuk nem súlyos, a Medline Plus szerint. Ezek gáz vagy puffadás következményei lehetnek, amelyek általában gyorsan járnak, amit hasmenés követ. Ha a fájdalom több mint egy napig tart és lázzal jár, valószínűleg súlyos, és a betegeknek azonnal fel kell venniük a kapcsolatot orvosával.

Fáradhatatlan edzés

Az American College of Gastroenterology szerint a gyulladás általában fájdalmat okoz az alsó hasban. Ez görcsös érzéshez vezethet. A fájdalmat okozó gyulladásos állapotok közé tartozik a kis bélben, a Crohn-betegségben, a vastagbél fertőzésében vagy a vastagbél gyulladásában, a cukorbetegségben és a vastagbél belsejében kialakuló gyulladásos gyulladásokkal járó fertőzések.

Tumorok vagy rákok

Az erős testmozgás túlzottan adóztathatja az izmokat, ami görcsökhöz és görcsökhöz vezethet. Ugyanígy, a hasi görcsök és fájdalmak megelőzésére a Medline Plus azt javasolja, hogy rendszeresen gyakoroljon. A rendszeres gyakorlatok valóban fontosak, de a betegeknek kezelhető szinten kell tartaniuk, hogy a test ne váljon túlzottan stresszessé.

A nők számára egyedülálló kérdések

A Medline Plus szerint a rákos megbetegedések sok típusa görcs érzést okozhat. Ezek a rákok és daganatok akadályozhatják a bélcsontot. Ha a bél elzáródott, akkor lehetetlenné válik az ürülék hatékonyabb szedése. A húgyúti traktus a vesékben vagy a húgyhólyagban található daganatok hatására válhat, és fájdalom tünete lehet.

Az alsó hasi görcsök leggyakoribb oka általában a menstruációs ciklus. Ha ez a normális menstruációs ciklus során jelentkezik, és úgy érzi, mintha átlagos menstruációs görcs lenne, akkor ez lehet az, ami. A görcsöket azonban még mindig komolyan kell venni. A Medline Plus rámutat arra, hogy a nőknél a görcsök komoly problémát jelenthetnek egy reproduktív szervvel szemben, például amikor a szövet általában a méhbe kerül, vagy a reproduktív szervek fertőzésével. Ha a görcsök és a vérzés sokkal intenzívebbé válik, mint ami rendszerint a menstruációval megy végbe, akkor előfordulhat az ektópikus terhesség. A nőket érintő egyéb kérdések közé tartozik a petefészkek rákos vagy cisztái, a méhben vagy méhben lévő daganatok, a petevezetékek fertőzése és Rosszindulatú daganatok a méhben vagy a méhnyakon.