Az ágyéki gerinc csontosodásainak okai

Áttekintés

A csontkúpok, más néven osteophyták, csontozatos kúszások, amelyek a csontok szélein alakulnak ki a kopás, a kopás vagy a vázrendszer öregedési folyamatán keresztül. A gerinc-egészségügy szerint a csontpótlások gyakoriak a hatvan éves korban, de nem mindig okoznak hátfájást. Ezek a csontos növények nem fájdalmasak magukban, hanem nyomást gyakorolhatnak a közeli struktúrákra, például az idegekre, és fájdalmat vagy más tüneteket okozhatnak. A mozgás és a terület nagyfokú mozgásának köszönhetően az ágyékcsont gerincének különösen hajlamos a csontok kialakulására.

osteoarthritis

Az osteoarthritis egy bomlási folyamat, amely az egyes csontokat elválasztó porcok elvonásához vezet. Amikor a porc megsemmisül, lehetővé teszi a csontok dörzsölését, és túlzott kopás következik be, ami a kialakuláshoz vezet. Az Országos Egészségügyi Intézmények szerint az osteoarthritis az ízületi gyulladás leggyakoribb formáját bizonyítja, és 50 év feletti felnőtteknél a lumbalis gerincben bizonyos degeneráció alakul ki. A túlsúly, a sérülések vagy a testtartás csökkenése csonka artritisz kialakulásához vezethet.

TÁL

A diffúz idiopátiás csontváz-hyperostosis vagy a DISH egy olyan betegség, amely nagyon gyakran nagy csontcsontokat okoz a gerincben. Ez a betegség méregteleníti vagy megszilárdítja a szalagokat a gerinchez való kötődési pontokban, és ezután csontosodóvá válik. A DISH korai tünetei közé tartozik a merevség és a fájdalom, valamint a mozgás tartományának csökkenése. Az Ohio Health Online szerint nem világos, hogy mi okozza a DISH-t, de léteznek bizonyos kockázati tényezők, amelyek növelhetik a fejlődési kockázatát. Ezek a tényezők közé tartoznak a férfiak, a retinoid gyógyszerek hosszú távú használata, a cukorbetegség és az idősebb korok, mivel a legtöbb szenvedő 50 évesnél idősebb. A DISH-val kialakuló csontkúpok nagy és folyékonyak lehetnek, és számos tünetet okozhatnak.

Öregedés

A legtöbb csonteredet valamilyen betegségprocesszió miatt következik be, de önmagukban betegség hiányában alakulhatnak ki. Azoknál az idősebb felnőtteknél találták meg, akiknek nincsenek osteoarthritis vagy más betegség jelei, a MayoClinic.com szerint. Ahogy a szervezet életkora, az ízületek gyakran kevésbé stabilak és már nem képesek ellenállni a stresszes mozgásoknak. A szervezet normális reakciója a közösség instabilitásának megváltoztatására az új csontok újbóli kialakulása a terület stabilizálása és erősítése érdekében. A csontcsapások gyakran e folyamat miatt következnek be. A maradék mozgékony és aktív az élet későbbi éveiben a következetes gyakorlás révén elősegítheti a csontosodások kialakulását.