A zabpehely segíthet a gyomorban?

Akár hányinger vagy hasmenés okozza a gyomrot, eszik egy tál zabpehely segíthet. Nem arról van szó, hogy a zabpehely tartalmaz valami különleges tápanyagot, amely segít abban, hogy jobban érezzük magunkat, de ez egy édeskés, alacsony zsírtartalmú étel, amely meglehetősen könnyű megemészteni, ami azt jelenti, hogy jó választás lesz, ha bajban van. Beszélje meg kezelőorvosát, hogy megvitassa a legjobb táplálékválasztékot az adott gyomorbetegségben.

Zabliszt táplálás

Az egész gabonának köszönhetően a zabpehely jó ételválasztást tesz, függetlenül attól, hogy érzi magát. Ez egy jó fehérjeforrás és egy egészséges szénhidrát. A vízzel készített zabpehely 3/4-es csésze 124 kalóriát, 4 gramm fehérjét, 3 gramm zsírt, 21 gramm szénhidrátot és 3 gramm rostot tartalmaz, Ha a gyomrot vírusos vagy bakteriális fertőzés okozza, A zabpehely további előnyökkel járhat. Ez is jó cink- és szelénforrás, amely a kiszolgálás napi értékének több mint 10 százalékát teszi ki. Ez a két tápanyag elősegíti az immunrendszer egészségét.

Zabliszt és felhőtlen gyomor

Ha kellemetlen érzést érez, a nyálkás zabkása segíthet az üres gyomrának kitöltésében, és segít megalázni a fecsegést. Ha a hasmenés a gyomorpanasz tünete, akkor a zabpehely is segíthet. A zabpehelyben lévő oldható rost megdönti a székletét, ami segíthet a kibocsátás csökkentésében. Ha azonban gyomorbetegség fertőzésből származik, beszélje meg kezelőorvosával a hasmenés kezelésének legjobb módját.

A zabpehely elkészítése

Tartsd egyszerűen. A zablakat vízzel helyett tejesen készítsük, és ne adjunk hozzá zsírt, például vajat vagy édesítőszereket, például barna cukrot vagy mézet. A hozzáadott zsírok és édességek csökkenthetik a toleranciát. És ha hasmenése van, akkor a tej rosszabbá teheti, mondja a Virginia Tech Schiffert Egészségügyi Központja. Amint kezditek jobban érezni magatokat, lehet, hogy hozzá tudnak adni néhány kedvenc összetevőjét, hogy egy kicsit felöltözzön neked zabpehelyet , Például mazsolát vagy diót, de lassan lassan, hogy elkerülje a gyomor zavartait.

Egyéb étkezési tippek

A zabpehelyen kívül vannak más ételek is, amelyek elviselhetik a gyomrot, beleértve a húsleveset, a tésztát és a rizst, a száraz pirítóst, a sült burgonyát, a perecet és a sós kekszet. A Schiffert Egészségügyi Központ szerint a kis mennyiségű ételeket is gyakran, minden második-két órában fogyasztani. Azt is szeretné elkerülni a zsíros és fűszeres ételeket, valamint olyan ételeket, amelyek erős szaggal rendelkeznek, ha gyomorpanaszuk van.