A visszaélő férj elhagyására vonatkozó ellenőrző lista

Áttekintés

A családon belüli erőszak áldozatai gyakran úgy érezhetik, csapdába esnek a helyzetük. Attól félnek, hogy sokféle okból elhagyják a bántalmazóikat, köztük a bántalmazótól való pénzügyi függõséget, vagy azt a tényt, hogy együtt vannak gyermekeikkel. Ha visszaélésszerű kapcsolatba kerülsz, van kiút. A partnere elhagyásának kísérletének sikere az alapos tervezéstől függ. Minél inkább előre gondolkodsz, és felkészülsz a potenciális akadályokra, annál jobb esélyed van arra, hogy a bántalmazót jó úton hagyja.

Gyűjts össze fontos dokumentumait

Keressen egy figyelmetlen mappát, amelyben tárolja az összes fontos dokumentumot. Martha Hill, aki a Southwest Florida News Press-nek írt, javasolja egy cipzáras bőr bibliai fedelet, mint csalódást. Ha nem tudja biztosítani az eredetiket, győződjön meg róla, hogy legalább az Ön és gyermeke születési anyakönyvi kivonatai, útlevelek és társadalombiztosítási kártyák másolatai vannak. Egyéb szükséges dokumentumok magukban foglalják a bérlet vagy a jelzálog másolatát, az autó címét és a biztosítási igazolást, a házassági engedélyt és az egészségbiztosítási információkat. Bármely bevándorlási dokumentum, például zöldkártya vagy munkalehetőség, be kell lépnie a mappába, a gyermekek iskolai és vakcina nyilvántartásaival együtt. Végül, de nem utolsósorban tartalmazzon egy listát az összes fontos telefonszámról és számlaszámról.

Bankszámla nyitása

Ha lehetséges, nyissa meg saját bankszámláját a férje ismerete nélkül, mielőtt elmész. Ha lehetetlen fizikailag egy bankba menni, nézzen be egy fiók megnyitását online. Próbáljon összegyűjteni legalább 500 dollárt a sürgősségi alapokban, még akkor is, ha szó szerint pénzt takarít meg egy ruhadarab vagy cipő hátsó zsebében. Gyűjts össze azokat az ékszereket vagy értéktárgyakat, amelyeket értékesíthet, és vigye magával. Használjon nyilvános számítógépet egy könyvtárban vagy közösségi központban, hogy keressen munkalehetőséget és kapcsolatot létesítsen egy olyan személyrel, akinek megbízik, lehetőleg olyan személy, aki kölcsönözhet Önnek vagy hitelkártyát biztosít Önnek. Nyisson meg egy postafiókot az összes fontos pénzügy vagy munkahelyi levelezés biztosításához.

Lépjen kapcsolatba Shelterrel

Vásároljon előre fizetett mobiltelefont vagy hívókártyát, hogy kommunikáljon a női menedékkel. Kérdezd meg, hogy lesz-e ruházat és piperecikkek, és ha igen, akkor ez egy kevésbé ajándékozza meg a bántalmazót, hogy elhagyja. Ha házi kedvence van, derítse ki, hogy a menedék fog menni, vagy kérdezze meg a menedéket, hogy segítsen megtalálni a gondozót. Ha írásban vagy e-mailben kommunikálnia kell a menedékkel, használjon nyilvános számítógépet és nyomtatót. A menedékhelyen ellenőrizheti, hogy mit kell magával hoznia, de néhány fontos elem, amellyel el kell végezni, legalább egy hónapos ellátást nyújt Önnek, a gyermekeknek vagy a háziállatainak, valamint fényképeket vagy digitális képeket tartalmazó képeket A bántalmazásból eredő olyan sérülések miatt, amelyek bármelyikőtöknek abban az időpontban van, amikor elhagyja.