A vérzés tüdejének okai

Tüdőembólia

A tüdő egy pár olyan szerv a mellkasban, amely felelős a légzésért, olyan folyamat, amely légzéssel és friss vér oxigénnel való hozzáadásával jár, amely ezután oxigént hordoz a sejtekhez. Számos tényező és körülmény megváltoztathatja a tüdő működését, például tüdőrákot és légúti fertőzések. A rossz tüdőműködés egyik jele a vér a tüdőben, gyakran csak akkor észrevehető, ha a tünetek felszíntelenek.

Bakteriális fertőzés

Ha egy vagy több artériát a tüdőben blokkolnak, ez tüdőembólia kialakulásához vezet. A pulmonalis embolia gyakori tünete a vérzés a tüdőben. Ha a mellkasi fájdalom vagy a légszomj nem magyarázható tünetei jelennek meg, akkor általában vért keltő köhögés következik be. Ennek az állapotnak a súlyossága attól függ, hogy mekkora az elzáródás a tüdőben. A tüdőembólia életveszélyes lehet és azonnali orvosi ellátást igényel.

Tüdőrák

A University of Rochester Orvosi Központ szerint a pneumococcus tüdőgyulladásban szenvedő emberekben található bakteriális tüdőfertőzés olyan méreganyagokat bocsát ki, amelyek súlyos vérzést okoznak a tüdőben. Ez a pneumococcus rövidre ismert állapot fertőzi a felső légúti traktusokat, és az antibiotikumok nem segítenek megakadályozni a toxinok progresszióját. Belülről az állapot okozhat folyadék felhalmozódását a tüdőben, ami légzési nehézséghez és vér köhögéséhez vezet.

Egyéb okok

A tüdőráknak számos tünete van, például krónikus köhögés és vér a tüdőben. A tüdõrákból eredõ vérzés súlyosbodhat, és a vérzés ellenõrzésére alkalmas orvosi kezelések is rendelkezésre állnak.

Az Országos Tüdő Egészségügyi Oktatási Program jelzi, hogy a vérzés tüdejének egyéb okai lehetnek tüdőgyulladás és tüdőtályogok. A pneumonia fertőzést és gyulladást okoz a tüdőben. Ritka a tüdőgyulladás tüdőgyulladása, de gyakran szükséges orvosi konzultáció a tüdőgyulladás bármely tüneteinek kezelésére a komplikációk megelőzése érdekében. A tüdõgyulladások a fertõzések következtében alakulhatnak ki, vagy más egészségügyi állapot tünetei lehetnek.