A magzat rosszindulatú okai

Áttekintés

A fogamzás és a terhesség bonyolult, számos rendszernek tökéletesen működnie kell, vagy a magzattal kapcsolatos problémák előfordulhatnak. A fogamzás során felmerülő problémák általában kromoszómális hibák vagy rendellenességek, és nem kerülhetők el. A magzati terhesség során előforduló magzati rendellenességeket általában a terhesség korai szakaszában okozzák, míg a fő szervrendszerek kialakulnak, és az anyaméretű tényezők vagy tényezők az anyaméhben keletkezhetnek.

Kromoszóma rendellenességek

A terhességben a kromoszomális rendellenességek gyakoriak. A rendellenes gének sem elkerülhetetlenek, sem javíthatók. Néhány tipikus genetikai rendellenességek közé tartoznak a triszómiák, amelyekben egy adott gén három példánya jelen van, nem pedig a szokásos két közös triszómiát, a triszómiát 21, más néven Down-szindróma, 18-as triszómiát és 13-as triszómiát. A Down-szindróma a leggyakoribb triszómiás Egy a 800-1000 szülésben, a Virginia Egyetemi Egészségügyi Rendszer állapítja meg, és a legfeledhetetlenebb. Sok genetikai rendellenesség nem kompatibilis az életével. Egyéb genetikai rendellenességek öröklődhetnek, vagy spontán mutációk formájában előfordulhatnak. Néhány genetikai betegséget a kromoszóma hiányzó része okoz, például a Cri du Chat-t, a kis fejjel rendelkező szindrómát, a súlyos retardációt és számos fejlődési késést. Az öröklött genetikai rendellenességek, például a Marfan-szindróma, melyeket az egész szervezetben az abnormális kötőszövettel jellemeznek, egyik vagy mindkét szülő átadhatja egy gyermeknek.

Anyai tényezők

Néhány tényező, amely zavarja a genetikailag normális magzat fejlődését, összefügg az anyai viselkedésekkel és betegségekkel. A fetális alkoholszindróma talán a legjobb példa az anyai viselkedésre, amely magzati rendellenességeket okoz. A cukorbetegség a nagyobb magzati rendellenességekhez kötődik, a Merck kézikönyv szerint: Az első trimeszterben fellépő fertőzések magzati rendellenességeket, rubeola vagy német kanyaró okozta gyakori példája, a csirke pox, a toxoplazmózis és a cytomegalovuris szintén magzati problémákat. A terhesség korai szakaszában előforduló gyógyszerek, mint például a thalidomid, magzati rendellenességeket is okozhatnak, a görcsroham elleni gyógyszereket szintén a veleszületett rendellenességek okozzák. A folsav alacsony szintje érintett a neurális csőhibák kialakulásában, ahol a gerincvelő nem teljesen zárt.

Amniotikus tényezők

A magzatvíz körülveszi és védi a magzatot. Néhány amniotikus rendellenesség magzati rendellenességeket okozhat. Az oligohydramnios a magzatvíz alacsony szintje. Ha a terhesség első részében a folyadékszintek alacsonyak, a magzatot a méh falához lehet tömöríteni és a növekvő testrészek alakulása alakulhat ki: az amniotikus sávok magzati rendellenességeket is okozhatnak. Az amniotikus zenekarok akkor fordulnak elő, amikor az amniotikus zacskó darabjai külön-külön és úsznak a magzatvízben. Annyira, mintha egy hajat egy számjegybe befedezhetnének, az amniotikus szálak végtagokba zárhatják és levághatják a vérkeringést. A végtag vagy szám egy része a sáv által amputálható, vagy a szalag szűkületet hagyhat a területen. Súlyos amniotikus zavarok eltávolíthatók a magzati műtétek során, a California University of San Francisco beszámol.