A légszomj szív okai

Áttekintés

A szív és a tüdők együtt dolgoznak, hogy az életet fenntartó oxigént szállítsák a szövetekbe, és eltávolítsák a hulladékot. A megfelelő szívműködés nélkül a vér hatékonyan áthalad a tüdőn, de nem kerül a szövetekbe. Anélkül, hogy elég oxigén lenne, a légszomj, mint egy figyelmeztető jel. A légzés gyors lesz, hogy megszüntesse a túlzott szén-dioxid, a tüdő által kiiktatott anyagcserét melléktermékét.

A szívizom megsemmisítése

A szív megköti a vért. Először is, az első két kamra vért szállít az alsó két kamrába, majd az alsó két kamra szívja ki a vért a szívből. A jobb oldalon a tüdőbe jut, majd a bal oldalon a tüdőből kapja és átadja a testnek. A szívizomszövetet elpusztító betegségek megzavarják a kontrakciót és károsítják a vér áramlását és az oxigént, amelyet a tüdők és testek hordoznak. Ez légszomjat okoz. Ennek egy példája egy szívinfarktus vagy szívroham, amelynél a vérrög blokkolja a véredényt a szívben és az izom egy része a National Institutes of Health szerint.

Elősegített izomszövet

A szívizom gyengítését okozó betegségek kardiomiopátiának nevezhetők, és mindegyik légszomjat okozhat. A MayoClinic.com szerint három típus létezik: dilatált, hipertrófiás és restriktív. A dilated formában a szív túlságosan kinyújtott, és nem képes összehúzni annyi erővel. Ennek oka lehet az alkohol és más toxinok túlzott bevitele, A hypertrofikus formában a szívizom túl nagy lesz, és az extra izom helyet foglal el a kamrákban, amelyek általában vérrel töltődnek be. A szív összehúzódások nem megfelelően koordináltak. Ezt hosszú távú, ellenőrizetlen magas vérnyomás okozhatja. A korlátozó formában a szív nem pihenteti megfelelően és túl merev. Az ok gyakran ismeretlen.

Szerkezeti problémák

A szív bonyolult átalakulásokon esik át a magzati életből a teljes fejlődésig, kezdve a korai fejlődésben lévő csőtől kezdve, amely egy négykamrás szivattyúvá változik, sok hajóval. Fejlődési problémák merülhetnek fel a szív kamrái, a falak, a szelepek, az erek, az elektromos vezetési rendszer vagy a szív orientációjának kialakulásában. A mindegyikükre kiterjedő kifejezés “veleszületett szívbetegség”. Számos módja lehet ezeknek a légzési nehézségeknek, például a vér kiszivattyúzásával a szervezetbe, anélkül, hogy először a tüdőbe szivattyúzna, az American Heart Association szerint.

Szelep problémák

A Texas Heart Institute megjegyzi, hogy a vér a szív jobb oldalán a felső kamrában nevezi az atria. Az atria szerződésekor a vér átjut egy egyutas szelepen keresztül a kamrába, amely megszakad, és átadja a vérét egy másik egyirányú szelepből a szívből. Ugyanez történik a bal oldalon. Az ilyen szelepekkel kapcsolatos problémák légzési nehézséget okozhatnak, különösen a mitralis regurgitációban. A mitrális szelep elválasztja a bal pitvárt és a kamrát, miután a vér visszatér a tüdőből. Amikor a szív kitágítja a vért a testbe, egyesek visszahúzódnak a tüdőbe, ami a folyadék felépülését és a légszomjat okozza.

Különböző olyan körülmények, amelyek meggyulladnak vagy megfertőzik a szívet, megzavarhatják működésüket és légszomjat okozhatnak. Például egyes rákos megbetegedések, vírusok és toxinok a Cleveland Klinika szerint gyulladnak fel a szívbetegek bélését. Folyadék képződhet a szív körül és összepréselheti, ami a kontrakcióval, a vér elégtelen adagolásával és a légszomjjal jár.

Gyulladás és fertőzés