A legjobb térdvédők a futáshoz

Áttekintés

Néhány ponton a legtöbb futó tapaszt valamilyen térd fájdalmat vagy sérülést. A bilincsek segíthetnek a fájdalomcsökkentésben és strukturális támogatást nyújtanak a sérülést követően. Fontos meghatároznunk, hogy mely sérülék a tartós sérülés alapján megfelelő.

Patellar Stabilizáló Brace

Patelláris nyomkövető sérülések vagy fájdalom merül fel, amikor a patella (más néven térdvédő) nem megfelelően illeszkedik a combcsontba vagy a combcsontba, ami fájdalomhoz és súrlódáshoz vezet. A patelláris stabilizáló záróelemet úgy alakították ki, hogy segítsen az optimális patelláris követés biztosításában. Jellemzően ezek a fogantyúk lesznek egy hevederrel vagy blokkval, hogy a patella a helyén maradjon, ahogy a térde mozog a mozgási tartományán.

Neoprén zárójel

A neoprén egy nyújtható anyag, amely szintén képes a szigetelés szigetelésére. A neoprén zárójelek változatosak és több célt szolgálnak. Néhány neoprén merevítő egyszerűen ujjak, amelyek kompressziót és hő megtartását biztosítják. Néhány neoprén markolat tartalmaz csuklópántokat vagy patelláris stabilizátorokat. Meghatározzuk, hogy melyik neoprén markolat a legjobb, a kezelt konkrét sérülés határozza meg.

Arthritic térd felkar / ürítő

Ha az ízületi gyulladás közösen alakul ki, az ízületi tér csökkent vagy romlik a degeneráció miatt. Ez a csökkent tér a csont-csontos érintkezéshez vezet, ami fájdalmat okoz. A tehermentesítő térdrudaknak olyan csuklópántjai vannak, amelyeket kifejezetten úgy terveztek, hogy segítsenek csökkenteni ezt a csontos csont súrlódását, ezáltal csökkentve a fájdalmat.

Térdcsíkok

Ha egy futó fájdalmat alakít ki a patelláris ínben, a térd alatti térd alatt, néha egy egyszerű térdszalag segíti a fájdalom enyhítését. A szalagok térd körüli körmöket képeznek, és enyhítik a törzseket és stresszt az ínre, ami potenciálisan csökkenti a fájdalmat. Ezeket a sávokat gyakran használják a tendinitis, a térd térdének és az Osgood Schlatter-kór kezelésére.

A csuklós térdvédők tipikusan nagyobbak és nagyobb támogatást nyújtanak, mint egy neoprén zárójel. Ezek a zárójelek nagyobb stabilitást biztosítanak, és merevebbek. A csuklós zárójelek testre szabhatók, hogy illeszkedjenek egy személyhez, és gyakran viseljenek térdműtétet követően. Néhány csuklós fogantyú úgy van kialakítva, hogy korlátozza a mozgás tartományát különböző mozgási fokozatokban, és egyesek állíthatóak, míg mások szabványosak.

Hinged Brace

szempontok

Míg a térdvédő szalagok segítséget nyújtanak, és segíthetnek csökkenteni a fájdalmat, a melltartó nem fog megfelelően helyreállítani vagy rehabilitálni a sérüléseket. Inkább a zárszerkezeteket kell segítségnek tekinteni, nem pedig az egyetlen megoldást a problémára. A szakképzett egészségügyi szakember javasolni fogja és potenciálisan előírhatja a megfelelő térdrögzítést meghatározott sérülés alapján.