A legjobb rost kiegészítők a fogyásért

Áttekintés

A rostanyag a táplálkozásban elengedhetetlen a székrekedés megakadályozásához és az ember számára a teljes érzéshez. A szálak is segíthetnek a súlyvesztésben. Az “Európai Journal of Clinical Nutrition” című tanulmány egy tanulmányt tanulmányozott a magas rosttartalmú étrend hatásairól a testsúlycsökkenésről és a koleszterinszintről a túlsúlyos nők körében. Az eredmények azt mutatják, hogy napi legalább 35 g rostot tartalmazó étrend fogyasztása növeli a testsúlycsökkenést és mind a teljes testzsírt, mind a törzs zsírvesztését. Ezenkívül az LDL vagy a “rossz” koleszterin alacsonyabb volt a magas rosttartalmú étrendben. A rostanyag számos ételben jelen van, de kiegészítéssel kényelmesen is beszerezhető.

Metamucil Psyllium Husk ital vagy tabletta

A Psyllium husk vízoldható rost, amely kapszula formában kapható. A metamucil is készít pálmaviterjesztésű ital keveréket, amelyek narancs, citrom, bogyós gyümölcsök és eredeti ízek formájában állnak rendelkezésre. A “Journal of Clinical Gastroenterology” 2010. szeptemberi kiadásában megjelent cikk, melyet Dr. Attilio Giacosa, Ph.D. és Mariangela Rondanelli, Ph.D., a kutatók szerint a psyllium husk fiber az ideális száloptikum A súlycsökkenés és az általános egészség szempontjából. Kimutatták, hogy csökkenti a koleszterinszintet, fenntartja az inzulin szintjét, és étkezés közben fogyasztja a súlycsökkenést és csökkenti a magas vérnyomást.

Glucomannan tabletták

A glükomannán egy oldható rost, amely az elefánt yámból származik, Ázsiában élő növény. A tabletta formájában kapható. A 2008. júniusi tanulmány, Jordi Salas-Salvado és a munkatársai, “The British Journal of Nutrition” című tanulmányában tanulmányozták egy 1 gramm glucomannan tartalmú kettős rost kiegészítés hatását a testsúlyra és más tényezőkre. Az alanyok napi 2 g vagy 3 g dózist kaptak 16 hétig. Az eredmények azt mutatják, hogy mindkét dózis megnövelte a jóllakottságot és a csökkent LDL-koleszterinszintet. A jó érzéssel járó érzés növelheti a túlfogyasztást és a táplálékot.

VitaFusion Fibre gumiból

Néhány embernek nehézségei vannak a bármilyen méretű tabletták lenyelésével. Ezek esetében rágótabletta megfelelő lehet. A Vitafusion márka Fiber Gummies kis gumik négyzetek, amelyek 5 g rostot és szénhidrátot és 10 kalóriát tartalmaznak két gumiszerűen. A Vitafusion szerint ez a kiegészítés nyerte el a Chefs Best minősített díjat az ízért. Cukormentesek, a színek és ízek természetesek, és három ízben jönnek: őszibarack, eper és szeder.

FiberChoice rágótabletta

Azok számára, akik nem kedvelik a gummies textúrát, a rágótabletták a FiberChoice-ban számos változatban kaphatók, amelyek kalciumot és antioxidánsokat tartalmaznak. A FiberChoice Weight Management eper-ízben kapható és 4 g rostot tartalmaz két tabletta adagolásra. A gyártó szerint ezek a tabletták megfékezhetik az éhínséget és a cravinget. Ezenkívül tartalmaznak króm-pikolinátot, amely segíthet az anyagcserében.