A kismedencei és hátfájás okai

Áttekintés

Az alsó-hát és a kismedencei fájdalom leggyakoribb oka a túl nehéz tárgyak felemelése, az American Academy of Family Physicians szerint. A traumás sérülések és bizonyos betegségek ezen a téren is kellemetlenséget okozhatnak. Egy közös fájdalomgeneráló mind az alsó, mind a medencefájdalomra a sacroiliac vagy SI kötés – a zsinór és az innominates közötti csukló, vagy a csípőcsontok a gerinc alapjainál. Sok állapot kismedencei és hátfájást okozhat.

Spondylitis ankylopoetica

A spondylitis ankylopoetica hát- és medencefájást okozhat. A MedlinePlus szerint a spondylitis ankylopoetica az arthritis egyik típusa, amely a gerincet és más ízületeket a test egészében érinti. A spondylitis ankylopoetica duzzanatot okoz az intervertebralis lemezekben, a gerincfoltos ízületekben és a medencében lévő sacroiliac ízületekben. A spondylitis ankylopoetica egy autoimmun állapot, ami azt jelenti, hogy az immunrendszer megtámadja a nagyon védendő szöveteket. A spondylitis ankylopoetica gyakoribb a férfiaknál, mint a nőknél. A spondylitis ankylopoetikus tünetei közé tartozik a krónikus hát- és csípő-fájdalom és merevség, görcsös testtartás, testsúlycsökkenés, étvágytalanság vagy étvágytalanság, szemgyulladás és bélbetegség. gyulladás.

Sacroiiiás ízületi diszfunkció

A sacroiliai ízületi diszfunkció a hát és a medence fájdalmát okozhatja. A Spine Health weboldala szerint a diszfunkció vagy az aberráns mozgás a sacroiliai ízületben alacsony hát-, medence- és lábfájdalmat okozhat. Bár a sacroil-ízületi diszfunkcióval összefüggő fájdalom pontos oka nem világos, úgy vélik, hogy túl kevés közös mozgás vagy túl sok közös mozgás játszik jelentős szerepet. A helyszínen a Sports Injury Clinic szerint a sacroiliai ízületi diszfunkciót trauma, biomechanikai problémák, hormonális egyensúlyhiányok vagy gyulladásos ízületi betegségek okozhatják. A sacroiliai ízületi diszfunkcióval járó gyakori tünetek közé tartozik a fájdalmas vagy éles fájdalom az egyik vagy mindkét oldalon. A hát alsó része, a fájdalom, amely a fenékbe sugárzik, nehézségekbe ütközik a mindennapi élet bizonyos tevékenységei, mint pl. Cipők felhelyezése vagy az ágyban való áthaladás és a gyengédség a sacroiliai ízületeket körülvevő szalagokban. A gerinc Health megjegyzi, hogy a sacroiliac közös rendellenesség leggyakrabban a fiatal és a középkorú nőknél fordul elő.

Terhesség

A terhesség hát- és medencefájást okozhat. Az Amerikai Terhességi Szövetség szerint a kismedencei és hátfájás a leggyakoribb terhességgel kapcsolatos állapotok közé tartozik. Az APA beszámol arról, hogy a terhes nők 50-70 százaléka legalább néhány hát- és medencefájást tapasztal a terhesség alatt. Bár a terhesség alatt bármikor fordulhat elő és medencefájdalom, a leggyakoribb a harmadik trimeszterben, amikor a meg nem született gyermek súlya elérte a maximális értékét. Az APA szerint a hát és a medencefájás öt fő oka van Terhesség alatt, beleértve az ínszalag lazaságát a megnövekedett hormontermelésnek, a megváltozott súlypontnak, a hátsó testtömegnek, a testtartásnak és a megnövekedett stressznek. A szakképzett egészségügyi szakember által jóváhagyott gyakorlatok segíthetnek a terhességgel összefüggő hát- és medencefájás megelőzésében vagy csökkentésében.