A gyűrűférgek okai a nemi szervekben

Áttekintés

A gyűrűhólyag gombás fertőzés a bőrön és fertőzheti a test különböző területeit. Ha a gombák megfertõzik az ágyék körüli területet, a jock itch vagy a cérna cruris, akkor az egyén tüneteket tapasztalhat, például vörös, pikkelyes bőrfoltok és viszketés a combon, az ágyékban és az alsó hasban. A jock itch kezelése során a gombaellenes krémet használják a kiütéseken, valamint a terület tisztaságát és szárazságát. Annak tudatában, hogy hogyan lehet szerződést kötni a gyűrűs nemi szervekben, fontos az állapot elterjedésének megakadályozása.

Egészségügyi feltételek

A Jock itch az ágyékban fordul elő, mert a gombák meleg, nedves környezetben gyarapodnak. A fertőzést okozó gomba természetes módon növekszik a bőrön. Izzadt, piszkos körülmények miatt a gomba növekedhet, és a fertőzést a MayoClinic.com szerint okozhatja. A szoros ruhák, a jock pántok és a szintetikus szövetek a nedvességet megzavarhatják az ágyékban, és ösztönözhetik a gomba növekedését. A meleg időjárás növeli annak a veszélyét, hogy a verejtékezést súrlódás és súrlódás okozza, mert a hőtől elzárva van.

Közvetlen kapcsolat más személytől

A gyűrűs fertőzéssel rendelkező személy közvetlen kapcsolatba hozhatja a gombákat egy másik személy átruházásával. Az aktív fertőzéssel való szexuális kapcsolat a gombát átviszi. Az állapot gyakoribb a hímeknél, mint a nőknél, a SkinSight szerint.

Áthelyezés más testületi helyekről

A körömfertőzés a test más területein, például lábakban, fejbőrben és testben előfordulhat. Ha egy másik fertőzést megkarcolunk és az ágyék területét megérintjük, a ragályos gomba átkerülhet a területre. A fertőzés az ágyék egyik területéről is átterjedhet.

Közvetett kapcsolat

Az ágynemű vagy törölköző megosztása más emberekkel, akiknek aktív gombás fertőzése van, a gomba átvitelét okozhatják. Ugyanazon mosatlan ruhát használva, miután a jock itch átesik a fertőzés mentén, a MedlinePlus szerint. A túlsúlyos, cukorbetegek vagy megromlott immunrendszeri egyének fokozottan veszélyeztetik a gombafertőzés kialakulását, és könnyebben ellensúlyozhatják a gomba közvetett kontaktusával, mint egy egészséges immunrendszerrel rendelkező személy.