A gyakori fejfájás és a fáradtság okai

Kiszáradás

A gyakran előforduló fejfájás és fáradtság számos közös körülményből adódhat. A Mayo Clinic szerint a gyakori fejfájások és fáradtság gyakori gyakori körülményei közé tartozik a kiszáradás, a hipoglikémia – alacsony vércukorszint – és a krónikus fáradtság szindróma. Ha hetente két vagy több fejfájást tapasztal, a fejfájás rosszabbodik, vagy a normálisnál jobban fáradt, vegye fel a kapcsolatot az egészségügyi szolgáltatóval.

A hipoglikémia

Ha nem elég vizet fogyaszt, gyakran gyakori fejfájás és krónikus fáradtság. A Mayo Clinic szerint a dehidratáció akkor alakul ki, amikor a teste több folyadékot veszít el, mint amennyit befecskendez. Ha a szervezet nem rendelkezik elegendő vízzel vagy folyadékokkal a szokásos funkciók elvégzéséhez, dehidrált kapcsolódó tüneteket tapasztalhat. Egyéb tünetek közé tartozik a szájszárazság, a szomjúság, csökkent vizelés, izomgörcsök és gyengeség. A dehidráció egyik vizuális jele a vizelet színe. A tiszta vagy világos színű vizelet azt jelenti, hogy a szervezet jól hidratált. Sötét sárga, narancssárga vagy borostyánsárga vizelet általában azt jelenti, hogy kiszáradt. Ha nincs elegendő víz és folyadék a szervezetben, súlyos következményei lehetnek. A dehidratáció gyakori oka lehet a felesleges verejtékezés, hányás vagy hasmenés. Az enyhétől a mérsékelt dehidratációhoz egyszerűen több folyadékot kell bevenni. A súlyos kiszáradáshoz intravénás hidratálás szükséges ahhoz, hogy gyorsan folyadékokat és alapvető tápanyagokat juttasson a szervezetbe.

Krónikus fáradtság szindróma

A hypoglykaemia akkor fordul elő, ha a szervezet alacsony a vércukorszinten. A Maryland-i Egyetem Orvosi Központja szerint az alacsony vércukorszint fő okai akkor jelentkeznek, amikor nem elegendő élelemben részesül, addig növeli a testmozgást anélkül, hogy növelné a bevitt kalóriák számát, vagy túl sok inzulint vagy diabéteszes gyógyszert szed . A hipoglikémia tünetei közé tartozik a fejfájás, a fáradtság, az éhség, a gyors szívverés és az ingerlékenység. Ha túlságosan hosszú ideig nem kezeli a hypoglykaemiát, akkor súlyosabb tünetek jelentkezhetnek, mint pl. Izzadás, szédülés, émelygés vagy tudatvesztés. A hipoglikémia halálos kimenetelű lehet, ha hosszabb ideig nem ellenőrzött. A tipikus kezelés megköveteli, hogy a vércukorszintet a lehető leghamarabb felemeljük cukor, gyümölcslé vagy glükóz tabletta formájában. Ha Ön cukorbeteg, bizonyos esetekben megfelelő glukagon injekció.

A krónikus fáradtság szindróma gyakori fejfájást és fáradtságot okozhat. A Mayo Clinic szerint a legtöbb esetben a krónikus fáradtság szindróma oka ismeretlen, de széles körben elfogadott súlyos egészségi állapot. A krónikus fáradtság szindrómát a fáradtság állandó érzése jellemzi, annak ellenére, hogy elég alvó vagy pihenő is lehet. A krónikus fáradtság szindróma javasolt okai közé tartoznak a hipoglikémia, a depresszió és az anaemia. A kezelés magában foglalhatja a napi aktivitás mérséklését, fokozatosan egy edzésprogram megkezdését, és olyan egyéb állapot kezelését, amelyet az orvos úgy érzi, hozzájárul az Ön krónikus fáradtság-szindróma esetén.