A fájdalom okai a jobb karban

Syringomyelia

A jobb kar fájdalmát számos sérülés vagy egészségügyi állapot okozhatja. Az Egyesült Államok Nemzeti Orvostudományi Könyvtára és az Országos Egészségügyi Intézmények (NIH) szerint a karfájatokat, beleértve a jobb kar fájdalmát, gyakran kíséri zsibbadás és bizsergés az érintett oldalon lévő karokban, kezekben és ujjakban. Az éles fájdalmat ismétlődő túlterhelés, traumás sérülések vagy szerkezeti rendellenességek okozzák a nyak, a váll és a kar. Az éles fájdalom enyhétől a súlyosig változik, a fájdalom okaitól és helyétől függően.

Thoracic Outlet szindróma

A szirémiomyélia jobb kar fájdalmat okozhat. A MayoClinic.com szerint a syringomyelia magában foglalja a gerincvelőben folyadékkal töltött cisztát vagy syrinx kialakulását. Idővel a syrinx kiterjedhet, károsíthatja a gerincvelőt, valamint fájdalmat, gyengeséget és a felső végtag egyéb tüneteit. Hiányozva, a syringomyelia rosszabbodhat, sebészeti beavatkozást igényel. A syringomyelia leggyakoribb oka a Chiari-malformáció, amely akkor következik be, amikor az agy egy része a gerincvelőben nyúlik ki. A syringomyelia egyéb lehetséges okai közé tartozik a traumás gerincvelő sérülések, a gerincvelődaganatok és a gerincvelő körüli gyulladással kapcsolatos károsodások. A syringomyelia okozta lehetséges tünetek közé tartozik: a nyak, a kar és a hátfájás, a bél- és húgyhólyag-működés megváltozása, az izomgyengeség és a fájdalom és hőmérséklet érzékenységének csökkenése.

Kubitális alagút szindróma

A thoracic outlet szindróma jobb kar fájdalmat okozhat. A National Institute of Neurology, Stroke vagy NINDS – az Országos Egészségtudományi Intézet megoszlása ​​- megállapítja, hogy a mellkasi kimeneti szindróma általános fogalom, amely számos kapcsolódó állapotot ír le, amelyek fájdalmat okoznak a karon, a vállon és a nyakon. A torokgyulladásos szindróma, amely a test egyik vagy mindkét oldalán megjelenhet, akkor jelentkezik, amikor a brachialis plexus – az ideghálózat – vagy a szubklavia artéria és vénája összenyomódik a gallércsont és az első borda közötti térben. Ezeknek a struktúráknak a kompressziója fájdalmat vagy kellemetlenségeket okozhat, zsibbadtsággal és bizsergéssel együtt, a nyak, a váll, a kar és a kéz számára az érintett oldalon. A mellkasi kimeneti szindróma lehetséges okai közé tartozik a trauma, az ismétlődő sérülés és az anatómiai rendellenességek, például a nyaki borda vagy az alsó cervicalis gerinc vagy nyak bordája.

A kubitális alagút szindróma jobb kar fájdalmat okozhat. Az amerikai ortopédiai akadémia vagy az AAOS szerint az alvászavar alagút szindróma, melyet az ulnáris idegek befogadásának is neveznek, akkor fordul elő, amikor az ulnáris ideg – az egyik legnagyobb idegek a felső végtagban – összenyomódik, ahogy átmegy az alagútban. A könyök. A kubitális alagút a könyök belső oldalán, a középső epicondyle nevű csontos dudor közelében helyezkedik el. Az American Society of Surgery of the Hand megállapítja, hogy amikor az ulnáris idegre gyakorolt ​​nyomás elegendő az ideg működésének csökkentéséhez, az érintett oldalon a könyök, az alkar, a kéz és az ujjak érezhetők fájdalom, zsibbadás és bizsergés. Az ulnáris idegre gyakorolt ​​nyomást az okozhatja, hogy a könyök hosszabb ideig meghajlik. Ez különösen gyakori ok az alvás alatti alvás és egyes munkák során.