A clavamox cseppek mellékhatásait

Áttekintés

A Clavamox Drops (amoxicillin és klavulanát kálium) receptre szedett gyógyszer a macskák és kutyák bakteriális fertőzéseinek kezelésére. Ez a gyógyszer úgy működik, hogy megakadályozza a baktériumok replikálódását és terjedését a pet testében. A Clavamox Drop-ot orálisan adják be, és bizonyos macskákon vagy kutyákon kisebb mellékhatásokat okozhatnak.

Hányinger

Miután megkaptad a kutyádnak vagy a macskának ezt a gyógyszert egy adagot, kedvence hányingert vagy hányni kezd. Ha kedvence ilyen mellékhatásokat észlel, akkor észreveheti, hogy az étkezési tál nem érdekli a csökkent étvágya miatt. A gyomormondás okozhatja, hogy a pet megjelenik fáradtnak, vagy esetleg nem lehet olyan játékos, mint a szokásos. A Clavamox Drop cukorbetegség okozta hányinger mellékhatásai jellemzően enyhék és fokozatosan csökkennek a visszatérő kezeléssel. A gyomorhoz kapcsolódó mellékhatások megelőzése érdekében az állatorvos megmagyarázza, hogy ezt a gyógyszert az állatnak kell adni az étkezéssel.

Hasmenés

A Clavamox Drop kapszulát vagy macskáját hasmenés okozhatja a kezelés mellékhatásaként. Észrevehetjük, hogy a kutyának gyakrabban kell mennie a fürdőszobába, vagy hogy a székletei láthatók vagy lógnak. A macskája több időt tölthet az alom dobozában, és erős, kellemetlen szagot észlel, miután előállítja a bélmozgást. A hasmenés okozhatja a háziállatnak a gáz vagy a gyomor puffadását, ami a szokásosnál gyakrabban okozhat kellemetlen szagokat a macskájából vagy a kutyájából. Mivel továbbra is ezt a gyógyszert adod a kedvenceidnek, a hasmenés tünetei általában csökkennek.

Allergiás reakció

Bizonyos kutyák vagy macskák allergiás reakciót tapasztalhatnak a Clavamox Drops kezdeti dózisának beérkezése után, figyelmeztessék az egészségügyi szakembereket a kábítószerekre, egy szakértői felülvizsgált kábítószer-információs weboldalra. Az ilyen gyógyszerrel szembeni allergiás reakciók olyan mellékhatásokat okozhatnak, amelyek magukban foglalják a láz, az arc- vagy végtagfejlődést, a bőrkiütést, a légzési nehézségeket vagy a pulzusszámot. Észrevehetjük, hogy macskája vagy kutyája megbotlik, amikor sétál, vagy összehangolatlan vagy zavarosnak látszik. A kedvence elkezdheti a köhögési zajokat a légzési nehézségek vagy a szájon belüli duzzanat miatt. Ezek a potenciálisan életveszélyes mellékhatások azonnali állatorvosi figyelmet igényelnek.